Aquest lloc web fa servir cookies pròpies per millorar l′experiència de navegació. En continuar la navegació entenem que s′accepta la nostra política de cookies D′acord

ENSENYAMENT

Escola Pública Àngel Guimerà


Logotip

SITUACIÓ Carrer d’Àngel Guimerà
TELÈFON 973 445 172
DIRECTOR Maria Àngels Llena
WEB http://agora.xtec.cat/ceip-angel-guimera/
CORREU ELECTRÒNIC c5000781@xtec.cat
OFERTA EDUCATIVA Educació infantil i primària

Façana de l'escola     Col·legi

Aquest col·legi fou el primer centre educatiu laic de la nostra ciutat. Amb anterioritat s’hi havia instal·lat els pares escolapis i les germanes carmelites de la caritat.

L’any 1914 Frederic Godàs va fundar el Liceu Escolar. La mancança d’escoles laiques va obligar els administradors a fer els passos necessaris per aixecar un grup escolar que fos capaç de cobrir les necessitats educatives.

Així, el dia 5 d’abril de 1927 fou col·locada la primera pedra del Grupo Escolar Primo de Rivera, en un acte multitudinari presidit pel bisbe d’Urgell, Mn. Just Guitart Vilardebó. Com a curiositat cal dir que aquest mateix dia hi va tenir lloc un altre acte social, que va ser la celebració de l’Homenatge a la Vellesa organitzat per la Caixa de Pensions, que feia uns anys (8 de març de 1915) que s’havia instal·lat a Balaguer.

El 19 de setembre del 1928 el general Primo de Rivera visità aquest edifici encara en construcció. El col·legi, després d’un any i mig d’obres, fou inaugurat el curs 1928-29.

Com a la resta d’edificacions del carrer d’Àngel Guimerà construïdes en aquella època, van complir-se unes normes bàsiques establertes, que eren deixar un mínim de quatre metres des del carrer fins a l’edificació i col·locar una reixa de ferro com a separació.

Durant la Guerra Civil (1936-39) aquest edifici va patir grans desperfectes, que foren reparats en anys posteriors. El fet de ser l’únic col·legi públic de la nostra ciutat va suposar que la majoria de balaguerines i balaguerins passessin per les seves aules. Inicialment com a “escoles del poble”, després, durant la dictadura franquista com a Grupo Escolar Primo de Rivera de nens i nenes, i a partir de 1989 com a escola d’EGB amb el nom del Col·legi Públic Àngel Guimerà. El curs 1997-98 es converteix en un Centre d’Atenció Educativa Preferent (CAEP) i a partir del curs 2005-06 s’inicien les obres de remodelació de l’edifici actual, que acaben el curs 2007-08 amb importants millores en la façana i en l’interior.

Ajuntament de Balaguer
Plaça Mercadal, 1   -   25600 Balaguer (Lleida)   -   973 44 52 00   -   ajuntament@balaguer.cat