Aquest lloc web fa servir cookies pròpies per millorar l′experiència de navegació. En continuar la navegació entenem que s′accepta la nostra política de cookies D′acord

ENSENYAMENT

Institut Almatà


Logotip

SITUACIÓ Pla Almatà s/n
TELÈFON 973 445 691
FAX 973 445 691
DIRECTORA Mireia Roca
WEB http://www.institut.almata.cat/
CORREU ELECTRÒNIC iesalmata@xtec.cat
OFERTA EDUCATIVA ESO, batxillerat, CFGM, CFGS, curs de preparació a CFGS.

Col·legi     Institut

L’any 1981 obrí les portes l’IES Almatà com a centre de formació professional per oferir la possibilitat de seguir uns estudis relacionats directament amb el món laboral.

Els primers estudiants pogueren especialitzar-se en les branques administrativa, informàtica, elèctrica i mecànica de primer i segon grau. Aquest tipus de formació, que caracteritzà el centre durant molts anys, oferia la possibilitat als nois i noies de Balaguer i comarca de seguir, durant un període de dos a cinc anys, cursos de formació que, sense abandonar matèries comunes, els apropava a l’especialització i els donava una titulació que els permetia apropar-se al món del treball amb uns coneixements acreditats.

El 17 d’octubre de 1982 tingué lloc la inauguració oficial del centre a càrrec del president de la Generalitat Jordi Pujol.

El curs escolar 1996-1997 es van començar a impartir 1r i 3r d’ESO, amb la implantació de la reforma educativa, i es va convertir en institut d’educació secundària (IES).

Actualment el centre imparteix l’ensenyament secundari obligatori, com també les diferents opcions dels ensenyaments postobligatoris: el batxillerat de les modalitats d’humanitats i ciències socials i de ciències i tecnologia. En el cursos de formació de grau mitjà i trobem :Gestió Administrativa (LOE), Instal·lacions elèctriques i automàtiques (LOE), Sistemes microinformàtics i xarxa (LOE),Atenció a les persones en situació de dependència (LOE). En el cursos de formació de grau superior s’imparteixen: Administració i Finances (LOE), Educació infantil (LOE), i Desenvolupament d'aplicacions multiplataforma (LOE). I el Curs específic per a l'accés a cicles de grau superior – CAS.

Els alumnes d’ESO de l’IES Almatà procedeixen majoritàriament de zones escolars rurals i de l’escola de Térmens, a part de l’alumnat de Balaguer que decideix cursar els seus estudis en aquest institut. En els nivells postobligatoris la procedència de l’alumnat és de Balaguer i comarca.

L’edifici segueix els cànons establerts per l’Administració pública dels anys vuitanta per a la construcció dels instituts de formació professional. Està format per una construcció de dos volums amb coberta a quatre vessants i tres plantes; les finestres tenen una distribució regular per a cadascuna de les aules, i les partes exteriors presenten un acabat d’obra vista de color vermell.

El primer volum està enretirat respecte de l’altre i aquest espai s’aprofita per ubicar-hi l’entrada, protegida per un senzill porxo, i les escales, que es troben en un cos totalment envidrat. Al darrere estan situats el gimnàs i els tallers, en diferents mòduls de planta baixa, i la zona centra és ocupada per un jardí interior. Dins del recinte es troba la zona esportiva amb pistes de bàsquet, de bàdminton, de futbol sala i d’handbol. També hi ha un espai dedicat a l’hort ecològic escolar i a d’hivernacle.

A la planta baixa hi ha l’àrea de servies comuns: secretaria, consergeria, biblioteca, despatxos de direcció i departaments, sala de professors, bar i menjador. Als pisos superiors hi ha aules ordinàries, laboratoris, aules d’informàtica, d’idiomes.

Paeria de Balaguer
Plaça Mercadal, 1   -   25600 Balaguer (Lleida)   -   973 44 52 00   -   paeria@balaguer.cat