Aquest lloc web fa servir cookies pròpies per millorar l′experiència de navegació. En continuar la navegació entenem que s′accepta la nostra política de cookies D′acord

ENSENYAMENT

Escola La Noguera


Logotip

SITUACIÓ C/ Castelló s/n
TELÈFON 973 446 325
DIRECTOR Jordi Palací
WEB http://escolalanoguera.cat/
CORREU ELECTRÒNIC c5000857@xtec.cat
OFERTA EDUCATIVA Educació infantil i primària

Col·legi     Col·legi

L’augment de població a Balaguer entre el 1950 i el 1970 afavorí la creació d’un nou centre escolar que obrí les portes el curs 1972/73. Fou construït en una zona de Balaguer que creixia molt de pressa amb la vinguda de gent d’arreu de d’Espanya, i durant molts anys va fer de regulador de la forta demanda de places escolars que hi havia a la ciutat.

Popularment s’ha denominat “l’escola del Secà” i en els seus inicis s’anomenava Grup escolar de la carretera de Castelló, el qual depenia administrativament del primer centre públic de la ciutat (CN Primo de Rivera, actualment Àngel Guimerà). Al col·legi hi havia, aleshores, 292 alumnes distribuïts en vuit unitats d’EGB i una de preescolar. En un principi, el que va portar més problemes van ser les imperfeccions de l’edifici, que tenia mancances serioses de construcció.

L’autonomia del col·legi data de l’any 1975, en que l’Ajuntament aprovà de canviar-li el nom. Tot i així, la independència no es fa efectiva fins al 23 de març del 1977.

El 1979 s’alça un edifici annex dedicat a allotjar els dos cursos de preescolar. L’any 1985 es van fer petits treballs al porxo per construir una aula taller, i al juny del 1989 començaren les tasques per dotar el gimnàs d’uns vestidors amb aigua calenta. Va acollir durant uns anys el Centre de Recursos Pedagògics de la Noguera, creat com a servei educatiu permanent al professorat i centres de la comarca. El 1998 van començar les obres per edificar les actuals dependències de la biblioteca, el despatx de direcció i la sala de professors al porxo.

Construcció formada per dos cossos rectangulars units per una claraboia central. El primer cos és d’una sola planta mentre que el segon en té dos. L’edifici, acabat amb obra vista de maons vermells, té com a element a destacar una vidriera semicircular a la zona d’entrada, formada per petits vidres quadrats translúcids.

En una ala lateral hi trobem l’àrea de servis amb la cuina, el menjador i el gimnàs. Annexat a l’obra hi ha l’edifici del parvulari, de planta baixa, amb dos aules. Totes aquestes construccions conformen una ela i al centre hi ha un ampli pati. El conjunt és envoltat per una tanca metàl·lica que a la zona del pati es complementa amb una tanca verda de xiprers.

Ajuntament de Balaguer
Plaça Mercadal, 1   -   25600 Balaguer (Lleida)   -   973 44 52 00   -   ajuntament@balaguer.cat