Aquest lloc web fa servir cookies pròpies per millorar l′experiència de navegació. En continuar la navegació entenem que s′accepta la nostra política de cookies D′acord

ENSENYAMENT

Setmana de la Cičncia


Dia: dimecres 7 de novembre de 2018

Hora: 11.30h

Lloc: Ajuntament de Balaguer

Setmana de la ciència es farà la conferència “Arqueologia i Evolució Humana” a càrrec de Francesc Burjachs i Casas, palinòleg, paleoclimatòleg i prehistoriador. Adreçat a 4t d'ESO i 1r de Batxillerat.

Breu resum de la xerrada:

Aquesta xerrada tindrà el fil conductor de la seva experiència, des quan va estudiar batxillerat fins l'actualitat.

El seu primer repte va ser aconseguir fer una carrera universitària... i com que una de les seves preocupacions era conèixer com va anar això de l'origen de la nostra espècie li va semblar que el millor era cursar una carrera d'Història.

El seu interès per l'evolució humana el va portar a participar en excavacions arqueològiques... i allí va conèixer totes aquelles disciplines que fan "parlar" als sediments i a les restes arqueològiques, ja que dels nostres orígens no tenim cap documentació escrita fiable. Una de les ciències que participen al coneixement de la Prehistòria és la Paleobotànica.

Us parlarà de les excavacions arqueològiques que duen a terme des de l'Institut de Recerca on treballa (IPHES), tant a la Península Ibèrica com a Àfrica, les quals pretenen ampliar el coneixement sobre l'origen de la nostra espècie i entendre com aquesta ha evolucionat durant ~3 milions d'anys. També, de les tècniques que ens permeten conèixer l'edat de les restes que es troben i en quin medi natural vivien.

Ajuntament de Balaguer
Plaça Mercadal, 1   -   25600 Balaguer (Lleida)   -   973 44 52 00   -   ajuntament@balaguer.cat