Aquest lloc web fa servir cookies pròpies per millorar l′experiència de navegació. En continuar la navegació entenem que s′accepta la nostra política de cookies D′acord

ENSENYAMENT

Dia Internacional de la dona i la nena a la cičncia. Quč faríem sense els insectes?


InsecteDia: dimarts 11 de febrer de 2020

Hora: 11.00h

Lloc: Sala d'actes de la casa de la Paeria. 

Conferència a càrrec de Georgina Alins, Personal investigador de l’Institutde Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA)

Breu CV: Doctoradaen Agronomia per la Universitat de Lleida (2009). La meva investigació tractaels principals problemes tècnics del cultiu de pomes ecològiques i aprofundeixoen la implementació d'infraestructures ecològiques per a la promoció depol•linitzadors i enemics naturals en fruiters. En aquest sentit, he dut aterme treballs relacionats amb la caracterització d'importants enemics naturalsde pugons, com ara tisoretes. A més, he estudiat la influència del paisatge idel maneig local en els enemics naturals de les plagues. He participat en 4projectes de la UE (2 Interreg, 1 FP7 com a coordinadora científica i, 1Era-Net), 12 projectes nacionals i 7 contractes privats. He publicat 11documents SCI, més de 25 documents tècnics i 1 llibre, i he contribuït ambpòsters i presentacions orals en uns 50 congressos nacionals i internacionals.He supervisat 2 estudiants de doctorat i 2 estudiants de màster.

La primera reacció que fem davant d’un insecte és rebuig:apartem les mosques amb la mà, fem cara d'angúnia quan veiem cucs, tenim porquan ens trobem una abella al jardí i ens venen unes ganes enormes d’esclafaraquella tisoreta que surt de dins d’una carxofa. Però heu pensat què seria denosaltres i del nostre planeta sense els insectes? Doncs que patiríem moltagana i el planeta moriria amb nosaltres. Sense abelles moltes plantes esquedarien sense fruits, i sense les llavors d’aquests fruits, moltes espèciesde plantes desapareixerien i amb elles, desapareixerien també els animals ques’alimenten d’aquestes plantes i així fins arribar a nosaltres. Per tot això,penso que és important que conegueu la veritable cara de les cuques i cuquetesdel nostre planeta. Voldreu que us ho expliqui? Segur que sí.

Paeria de Balaguer
Plaça Mercadal, 1   -   25600 Balaguer (Lleida)   -   973 44 52 00   -   paeria@balaguer.cat