La ciència al Mercadal


Dia: dimarts 10 de maig de 2022

Horari: de 9.00h a 12.00h

En el marc de la promoció i difusió de les activitats STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Maths) dels centres de la Noguera i de les activitats de la Setmana de la Ciència, tindrà lloc la fira de "Ciència al Mercadal" en la qual volem recollir i representar en directe els experiments guanyadors del concurs d’experiments de pel·lícula de la Noguera, acompanyat i amenitzat amb tallers i demostracions al voltant de la ciència a l’escola.
Resultat concurs de la 9a edició de videos 2021-2022: https://serveiseducatius.xtec.cat/noguera/general/videos-premiats-9a-edicio-del-concurs-dexperiments-de-pellicula-2021-2022/

Per finalitzar la jornada es farà un espectacle Des d’Arquimedes fins a Einstein, el qual participarà Dani Jimenez i el seu equip.
És un espectacle on fem un viatge per la història de la ciència. Comença a l’antiga Grècia, amb Arquimedes i els seus contemporanis i amb les ganes d’explicar al món els seus descobriments i experiències. Després passarem per l’Edat Mitjana, una època fosca on la ciència va evolucionar poc i van destacar els Alquimistes, i més endavant ens trobem amb una revolució industrial i científica que fa canviar la societat i on emergeixen diversos científics i científiques que van fer trontollar-ho tot.

Els científics i científiques eren personatges rebels en els seus temps i van desafiar les regles establertes.

Dani amb nitrogen