Aquest lloc web fa servir cookies pròpies per millorar l′experiència de navegació. En continuar la navegació entenem que s′accepta la nostra política de cookies D′acord

CULTURA

Conferčncia: L'economia en un moment extraordinari

CERCLE DE PROMOCIÓ ECONÒMICA I INICIATIVES DE BALAGUER

Conferencia SR. MIQUEL PUIG RAPOSO economista i intel.lectual català. Tertulia habitual radio i tv.

Dia: dijous 14 de juny de 2018

Hora: 20.30h

Sala Actes Ajuntament Balaguer
 

Nascut a Tarragona el 1954, Miquel Puig va viure entre Tarragona i Madrid fins als 19 anys.

A Madrid va començar els estudis en Economia, que va acabar a Barcelona. Va obtenir el doctorat a la UB i va ampliar estudis al MIT. Entre els anys 1980 i 1984 va exercir de professor titular de teoria econòmica. Posteriorment ampliaria estudis a la John F. Kennedy School of Government (Universitat Harvard). La seva trajectòria universitària la completaria com a professor associat de Mercat d’Infraestructures i Cooperació Públic-privat a la Universitat Pompeu Fabra.

La seva trajectòria a l'Administració pública va començar l'any 1984 al Departament d’Indústria i Energia de la Generalitat de Catalunya, d'on va ser, successivament, director general de Seguretat i Qualitat Industrials, director general d'Indústria i secretari del Departament. El 1998 va ser nomenat comissionat per a la Societat de la Informació de la Generalitat. Va ser el primer president del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) i va dirigir l'externalització dels serveis d'informàtica, xarxa de veu i dades (que donaria lloc a l'empresa Al-pi) i la xarxa de repetidors de ràdio i televisió (actualment part de Cellnex Telecom). Va ser el primer president de l'IDIADA.

Del febrer del 2000 al març del 2002 va ser director general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (l'actual Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals) amb el consens previ de tots els partits amb representació parlamentària. També va assumir la direcció de la Televisió de Catalunya. La seva sortida de la CCRTV va ser deguda a un enfrontament amb el govern de la Generalitat.

En l'àmbit privat, ha estat consultor independent (2001-2004 i 2007-2012) i director general d'Abertis Airports (2004-2007).

Actualment és el director general del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC).

Col·labora regularment com a articulista en diversos mitjans, principalment al diari Ara, La Vanguardia, Catalunya Ràdio i Televisió de Catalunya.

És regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Falset, després d'haver concorregut a les eleccions locals del 2015 en una candidatura independent (Independents x Falset).

Puig està casat i té tres filles, és viticultor aficionat (amb vinyes a Falset).

Paeria de Balaguer
Plaça Mercadal, 1   -   25600 Balaguer (Lleida)   -   973 44 52 00   -   paeria@balaguer.cat