Dia Internacional de les dones: Lectura del manifest i posterior inauguració d'un mural al carrer de Sant Jaume

Dia: dilluns 8 de març de 2021

Hora: 12.00 h

Lloc: carrer de Sant Jaume 3-8

Primerament tindrà lloc la lectura del manifest de l'Institut Català de les Dones amb la col•laboració de l'associació Estel de Balaguer, el Centre de Recursos Pedagògics  de la Noguera i de noies i dones que s'hi afegiran de manera anònima.

Posteriorment i com a marc de fons de la lectura del manifest tindrà lloc la innaguració del mural "Amb doble vida", del taller de Street Art realitzat des del Programa Treball als Barris  que va finalitzar el passat 4 de març i que ens ofereix la possibilitat de reflexionar sobre la igualtat de gènere, la necessitat de cuidar-nos i posar l'atenció en allò que per  a nosaltres és important, com les desigualtats de gènere existents en la nostra societat.
Aquest mural ens permetrà recordar i tenir present la necessitat d'aquesta cura i ho farà mostrant-nos la degradació de la vegetació del mural, fruit de no mantenir-la, que donarà pas a una sèrie de frases amb caràcter feminista que accentuen la igualtat de gènere. Segons FOXY, l'artista que ha liderat la creació del mural, fa la següent reflexió: La igualtat de gènere no és un objectiu que s'assoleix en un dia, la igualtat de gènere és com una planta que si no es cuida cada dia i es lluita per ella diàriament es deteriora i pot acabar morint ".

L'objectiu d'aquest acte és sensibilitzar i traslladar un  missatge clar al carrer, cal lluitar perquè la crisi que vivim no suposi un pas enrere en cap dels avanços socials que els darrers anys hem assolit i cal deixar clares les conseqüències en la nostra salut si no ho fem.

 

Cartell