Exposició: La Brígida i les flors

Dies: del 5 al 13 de juny de 2021

Horaris:
De dilluns a dissabte de 10.00h a 14.00h h i de 17.00h a 19.00h
Diumenge i festius de 10.00 a 14.00h

Lloc: sala d'exposicions de la Paeria

 

La Brígida Carrera Freixes és “la Brígida del Niu”, com la coneixen molts dels balaguerins i balaguerines i la gent d’arreu que van passar pel Niu-Cup o pel Bar Tomàs, dos dels locals més emblemàtics de Balaguer regentats per la Brígida i l’Alfredo durant tres dècades.

La Brígida és coneguda pel seu “salero”, les seves ganes de fer petar la xerrada i, sobretot, pel seu art als fogons: xampinyons, calamars a la romana, hamburgueses delicioses, truites de tota mena i els primers frankfurts de punxó de la província!

Però el que molts potser no sabeu és que l’art de la Brígida moltes tardes traspassava els fogons. Vet aquí el motiu d’aquesta exposició, coincidint amb el seu noranta-tresè aniversari.

A la Brígida la mouen la natura i, sobretot, les flors i la pintura. Ella troba bonica des de la floreta més petita que ha sortit com ha pogut entre les rajoles del balcó fins a la flor més gran i esplendorosa del jardí.

Va ser a l’escola on la Brígida va començar a pintar, però no va ser fins a l’edat adulta, i mentre treballava al bar, que es va apuntar a classes de pintura, a la qual dedicava algunes de les seves poques hores d’esbarjo.

El Terrafort, la torreta del secà on la Brígida i l’Alfredo s’escapaven cada tarda a descansar i desconnectar, ha estat el lloc d’inspiració de gran part de la seva obra. Però també ha begut de llibres, postals i altres pintors, com l’americana Georgia O’Keeffe.

Paisatges, postals o fotografies de les netes han estat motius d’alguns dels quadres que ha pintat, però les flors s’han convertit en les protagonistes principals de la seva obra, i les ha representat de totes maneres, colors i mides.

Ara que la Brígida fa 93 anys, la seva família vol celebrar-ho compartint el seu art amb tothom. 

Esperem que en gaudiu tant com nosaltres.

Cartell