Gimcana lingüística ESO

Dia: dimecres 4 de maig de 2022

Hora: 10.30h

Els alumnes de 2n d'ESO de l'Institut d'Almatà, l'escola Vedruna Balaguer, l'Institut Ciutat de Balaguer i l'Institut de Ponts participaran en un concurs de diverses proves sobre la llengua catalana.

OBJECTIUS
Apropar la riquesa del patrimoni lingüístic de la nostra comarca a l’alumnat d’ESO.
Promoure el coneixement i la valoració de la llengua pròpia.
Desvetllar el coneixement lingüístic de la Noguera.
Fomentar l’interès per les llengües.

DESENVOLUPAMENT
PRIMERA FASE: 4 setmanes de durada
L’alumnat de 2n d’ESO ha de formar equips de 4 persones. Cada setmana el professorat lliurarà les proves que s’hauran de realitzar. Aquestes proves preveuen dues parts: un bloc d’activitats que s’han de realitzar en grup a classe, i un altre bloc d’activitats que ha de resoldre al llarg de la setmana cada grup pel seu compte fora del centre. Cada professor/a les valorarà d’acord a un model pactat i puntuarà a cada grup, acumulable al llarg de les quatre setmanes. A finals de mes, hi haurà un equip guanyador que passarà a la segona fase (final).

SEGONA FASE
Desenvolupament: els equips guanyadors (un de cada centre) s’enfrontaran en un concurs final, conduït per un presentador, en el qual hauran de superar un conjunt de proves i preguntes.
A la final hi assistirà com a públic la resta de companys/es de nivell.

Tipologia de preguntes:
El contingut de les proves és variat, amb un plantejament lúdic i amb suport visual (pantalla on es projecta el text i les imatges). Es refereix a diversos aspectes de la nostra llengua.

Premis
Diploma de participació (individual i de centre).
Premis a l’equip guanyador i als finalistes.

Gimcana lingstica