Aquest lloc web fa servir cookies pròpies per millorar l′experiència de navegació. En continuar la navegació entenem que s′accepta la nostra política de cookies D′acord

CULTURA

Exposició: Dia internacional de les dones rurals

CartellInauguració de l'exposició "La lluita per l'oportunitat de viure", del catàleg de l'Institut Català de les Dones

Dia: 15 d'octubre de 2020

Hora: 19.30h

Lloc: vestíbul de la Paeria

Exposició fins el divendres 23 d'octubre de 2020

 

Al 2007 Nacions Unides va constituir el 15 d’octubre com a dia internacional de les dones rurals, aquest és el tercer any que la Paeria de Balaguer conjuntament amb el Consell Comarcal de la Noguera commemora aquest dia, és per aquest motiu que el proper 15 d’octubre a les 19:30 s’inaugura l’exposició “La lluita per l’oportunitat de viure”  del catàleg de d’institut català de les dones exposada a l’entrada de la Paeria  que podrà visitar-se fins el proper dia 23 d’octubre.

L’exposició "La lluita per l’oportunitat de viure,  dona visibilitat a les dones durant la segona República, la guerra, el franquisme i la construcció de la democràcia".Reconstrueix alguns episodis de la vida de les dones des del 1931 fins al 1978. Els plafons permeten conèixer aquest període de la història a través de la perspectiva de les dones i visualitza les seves experiències i aportacions.
L'exposició fa un recorregut per les quatre etapes més destacades d’aquell període: "La segona República: Una oportunitat", "Quan la vida perd valor. La guerra civil", "Quan viure és sobreviure. Franquisme" i "Construint la democràcia".

L’Acte d’inauguració comptarà amb la col•laboració de la directora del museu de la Noguera, que ens farà una presentació de l’exposició i de dos dones membres de l’associació dona rural de Balaguer que ens explicaran alguna anècdota viscuda a la seva família vinculada amb les etapes que de referència a l’exposició.

Paeria de Balaguer
Plaça Mercadal, 1   -   25600 Balaguer (Lleida)   -   973 44 52 00   -   paeria@balaguer.cat