Encontats

JORNADA PROFESSIONAL 2019

DIA: dimecres 3 d’abril
HORARI: de 10 a 14 h
LLOC: Biblioteca Margarida de Montferrat
Places limitades prèvia inscripció al correu biblioteca@balaguer.cat


Endinsar-se en el bosc. La conversa literària a través dels àlbums.
Estratègies per dinamitzar els clubs de lectura
A càrrec d’Anna Juan Cantavella

Els àlbums són un dels formats més interessants per treballar l'educació literària dels infants. La producció actual i les seves característiques fan d'ell un objecte idoni per a la lectura en veu alta, per a la conversa literària, per la relectura i per a la configuració d'itineraris lectors diversos que ajuden a eixamplar la mirada sobre la lectura i a arribar a lectors molt diferents. Aquesta petita formació posa l’èmfasi en aquestes bondats i vol ser un primer contacte amb la conversa literària com eina bàsica per a dinamitzar clubs de lectura infantils i juvenils.

La sessió estarà dividida en tres moments: Una introducció, una immersió metodològica i un cas pràctic, on portarem a terme una conversa literària.

1. Les bondats de l’àlbum per a la conversa literària
2. Com preparar un guió de conversa: dels aspectes literaris a les preguntes
3. Un exemple de conversa literària

Anna Juan Cantavella

Doctora en Antropologia Social i Cultural i Màster en Llibres i literatura infantil.
Treballa com a docent i investigadora en el camp de la didàctica de la literatura. Col·labora amb el grup de recerca GRETEL. Actualment és responsable de la seu catalana de l'editorial Wonder Ponder, Filosofia visual per a nens (http://www.wonderponderonline.com/inici) i dissenya i porta a terme formacions i tallers d’educació literària per a mediadors, famílies i infants, en diferents contextos.