Aquest lloc web fa servir cookies pròpies per millorar l′experiència de navegació. En continuar la navegació entenem que s′accepta la nostra política de cookies D′acord

FIRES I
MERCATS

Fires i mercats


Fira Q Balaguer, un nou aparador pels productes agroalimentaris de la terra

PresentacióFira Balaguer es convertirà aquest any en un aparador dels productes agroalimentaris de qualitat i de proximitat. Sota el nom Fira Q Balaguer, l’ajuntament vol donar una nova orientació i projecció al principal certamen firal de la ciutat, que deixa de banda la vessant multisectorial per apostar per l’alimentació. Així ho va explicar el regidor de Promoció Econòmica, Toni Velimelis, durant la presentació del nou Saló, que se celebrarà al pavelló d’Inpacsa els propers 28 i 29 d’abril. 
 
Velimelis ha destacat que es tracta d’un certamen en el que els participants no només exposaran el seu producte, sinó que faran demostracions en directe de com s’elabora. Així el saló es dividirà en tres sectors: un pels vint-i-un forns de Balaguer i comarca, un altre per Prodeca i un tercer pels bars i restaurants de la ciutat i altres comerços i empreses relacionats amb el món de l’alimentació. Tots aquests espais comptaran amb obradors i zones de cuina per fer tallers i demostracions en directe. 
 
A tall d’exemple, Velimelis ha indicat que els forners faran coca amb samfaina, panadons i altres dolços en directe, productes que després oferiran als visitants com a degustacions gratuïtes. 
Mentre que els bars i restaurants també podran cuinar els seus plats i tapes en directe. 
Finalment, en l’espai de Prodeca, a més de l’obrador, també acollirà les Jornades Tècniques de la Mel i una altra dedicada a la Cuina de Proximitat, emmarcada dins el projecte Gustum, amb la participació de l’Associació Noguera Cuina de la comarca . Al respecte, el cap de l’oficina del departament d’Agricultura a Balaguer, Ildefons Mateu, ha afegit que també es faran demostracions de la cuina de la carn de corder i conill, de la mel i de l’oli. En total, hi prendran part un centenar d’expositors, comptant també les entitats.
 
Finalment, l’alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, ha indicat que “volem ser un aparador dels productes de qualitat de proximitat”. “Allò que es cou a foc lent, el còctel ben fet, les olives collides i premsades al petit molí del poble del costat o la fruita que es fa a l’arbre i es cull al seu punt... ho tenim a casa. La qualitat no fa falta anar- la a buscar lluny”, ha afegit. 
 
Un altre canvi respecte a anys anteriors és que la durada del certamen s’ha limitat a dos dies. 
“És un nou concepte de fira, on l’alimentació, i per tant els productes peribles, són l’eix central. A banda, demanem un esforç als expositors perquè també facin demostracions en directe, la qual cosa significa molta més feina”, ha al·legat Roigé. De totes maneres, no ha descartat introduir canvis en properes edicions, i, fins i tot, obrir el certamen a altres productes de qualitat no alimentaris. Així mateix, a falta d’acabar de concretar el pressupost, ha anunciat que hi haurà una rebaixa del 40% respecte al cost de l’edició de Fira Balaguer 2011.
 
Com a element complementari, cal destacar que el dissabte, 28 d’abril, en col·laboració amb la Societat Gastronòmica i Cultural del Comtat d’Urgell, es farà un dinar popular de qualitat, titulat “Fira, forn i taula”, en el que no hi faltarà la coca amb samfaina, els panadons, el conill i la mel i podrà assistir hi tothom que ho desitgi, adquirint el tiquet corresponent.
 
Aprofitant el canvi d’orientació, l’ajuntament de Balaguer també ha apostat per donar una nova imatge a la fira, donant a la Q el màxim protagonisme. Al respecte, Arnau Torrente, un dels creadors de la nova imatge, ha explicat que “hem volgut plasmar el producte natural i de la terra. Per això, hem apostat per una imatge que imiti el traç manual”.
 
Per a més informació:
Àrea de promoció ImPic
973 446 606

Paeria de Balaguer
Plaça Mercadal, 1   -   25600 Balaguer (Lleida)   -   973 44 52 00   -   paeria@balaguer.cat