Aquest lloc web fa servir cookies pròpies per millorar l′experiència de navegació. En continuar la navegació entenem que s′accepta la nostra política de cookies D′acord

FIRES I
MERCATS

Fires i mercats


Fira Q obre les seves portes amb més de cinquanta activitats, entre demostracions i tallers infantils, en dos dies

L’objectiu d’aquest nou certamen és crear un dinamisme entre el visitant i l’expositor.

Tres zones de demostracions permetrà que Fira Q esdevingui el certamen més interactiu organitzat a Balaguer.

De fet, durant el cap de setmana que durarà la Fira l’activitat en el marc de la mateixa serà constant,des de les demostracions de la vintena de bars i restaurants que participen a la mateixa que ensenyaran a l’aula de cuina des de com es fa un bon plat fins com decorar-lo, fins als diferents tallers d’elaboració de producte natural i artesà com pot ser la mel, l’oli, els batuts, la fruita, la manipulació de la carn, els tastos de vins, de fruits secs de la nostra terra... que tindran lloc a l’aula de demostracions de Prodeca i el departament d’Agricultura, fins als tallers d’elaboració de coca de samfaina, magdalenes, figures i piruletes de xocolata, per als nens, que tindrà lloc a l’obrador de la mostra Nacional de Coques de samfaina i recapte que enguany esdevindrà el referent de la Fira com a producte gastrònomic local i comarcal amb la participació de 21 forners de balaguer i comarca, organitzat per la Societat Gastronòmica i Cultural de Comtat d’Urgell, els quals també conjuntament amb la Fira organitzaran un dinar anomenat “Fira, Forn i Taula” el dissabte al migdia i a l’altell del pavelló Inpacsa on podrà participar tothom que ho desitgi adquirnt un tiquet a 22 €.

També destacar que a l’obrador de la mostra de la coca comptarem amb la participació de la Dolors Mateu, autora del blog de cuina de la Dolorss qui ens ensenyarà a fer la coca de vidre.

També, les entitats de la ciutat organitzaran al llarg del cap de setmana diferents activitats en la carpa o estaran ubicades, i que estarà adossada al pavelló Inpacsa. El dissabte per la tarda, i a l’exterior, tindrà lloc una Mostra de Dansa en motiu del Dia Internacional de la Dansa.

Però encara hi ha més... el Consorci del Montsec instal-larà una fabulós planetari portàtil a la carpa de les entitats que ningú ha de deixar de visitar.

I el diumenge, les Puntaires de la ciutat organitzen una nova Trobada de puntaires “Ciutat de Balaguer” que aplegarà uns 300 participants.

La part més tècnica la donarà el departament d’Agricultura amb la organització de la Jornada de la Mel, un dels productes més naturals i artesans de la terra prevista pel dissabte al matí, amb la participació dels millors ponents d’aquest món com és el Sr Antonio Gómez Pajuelo, on es tractaran totes les problemàtiques que preocupen al sector i on s’intentarà aportar solucions...

També, acabarà d’arrodonir la Jornada Tècnica, el Concurs de Mels “Reina de Mels” que també tindrà lloc el mateix dissabte i per la tarda, una altra jornada emmarcada dins el Projecte Gustum, sobre la Cuina de Proximitat ens parlarà de producte, territori i proximitat....

Tot un ventall d’activitats que obligarà el visitant passar tot el dia sencer a la Fira, per poder gaudir d’aquest magnífic escenari diferent i innovador, on també hi haurà diferents activitats i tallers per als més petits.

A l’entrada de la mateixa, en el punt d’informació de la Fira, es lliurarà als visitants un programa detallat amb totes les activitats.

No deixeu de visitar aquesta nova Fira Q el proper dissabte i diumenge entrareu al pavelló i us endinsareu en un marc de sensacions, olors, aromes ..... Recordar que Fira Q romandrà oberta dissabte i diumenge de 10 h a 14.30 h i de 16 h a 21 h i l’acte inaugural, presidit pel Sr Josep Mª Recasens, director general de Comerç del departament d’Innovació i Empresa de la Generalitat de Catalunya tindrà lloc el mateix dissabte a les 10.30 h davant el pavelló Inpacsa.

La cloenda oficial tindrà lloc el diumenge a partir de les 19.15 h.

Ajuntament de Balaguer
Plaça Mercadal, 1   -   25600 Balaguer (Lleida)   -   973 44 52 00   -   ajuntament@balaguer.cat