Un Matí d'Orquestra - Apropa Cultura

Dia: dimecres 6 de març de 2019

Horari: de 10.00h a 13.00h

Lloc: teatre municipal de Balaguer

Emmarcada en l'acord amb APROPA CULTURA

L’Ajuntament de Balaguer va signar l'any 2018 un acord de col·laboració amb Apropa Cultura pel qual es pretén fer més accessible diversos actes culturals i, més concretament, el Teatre Municipal de Balaguer, a totes les entitats de la ciutat de Balaguer del sector social, amb discapacitats intel·lectuals i persones amb Alzheimer.

Balaguer doncs se suma al projecte per tal d’apropar una mica més l’art, el teatre, la dansa, la música...a entitats i centres socials de la ciutat.

En aquesta línia, tindrà lloc, per segon any, un taller de musico teràpia al Teatre Municipal de Balaguer, on hi assistiran més d’una cinquantena de persones del sector social, amb dues sessions, una a les 10 i l’altra les 11.30 h.

Una experiència dissenyada per l'ORQUESTRA JULIÀ CARBONELL DE LES TERRES DE LLEIDA - Apropa Cultura pels col·lectius de discapacitat intel·lectual. Els participants visiten el TEATRE MUNICIPAL de BALAGUER amb els seus educadors. Tenen una petita trobada damunt de l'escenari del TEATRE amb un o dos músics, assisteixen a una part de l’assaig d'un format reduït de l’orquestra i per finalitzar fan un taller musical per tocar i sentir-se part d’una orquestra. El taller l'imparteix la musico-terapèuta, Pilar Planavila

El projecte apropa Cultura neix l’any 2006 amb la voluntat de millorar la vida de les persones en situació de vulnerabilitat a través de la cultura, obrin les portes de teatres, museus, auditoris i festivals d’arreu de Catalunya perquè aquests col•lectius tinguin accés a la seva programació habitual. Conscients que existeixen barreres culturals invisibles. Hi ha moltes persones, que per les seves circumstàncies personals o de salut, troben dificultats per anar a veure una obra de teatre o una exposició.