Premi Comte Jaume d'Urgell

Dia: dissabte 22 de gener de 2022

Hora: 12.00 h

Lloc: Sala d'Actes del Casal Cívic (c/ del Miracle)

LLIURAMENT DEL XXXII PREMI COMTE JAUME D’URGELL A L’ESCRIPTORA MARIA BARBAL

Barbal és una escriptora catalana que recentment ha estat guardonada amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. Estudià filologia Hispànica a la Universitat Central i exerceix la docència a l’ensenyament secundari. Els primers treballs de l’autora se centren en el Pallars de la infantesa i l’adolescència, un entorn rural vist, però, amb perspectiva crítica. Una primera novel·la seva, Pedra de tartera, de ple en aquest cosmos, va rebre una molt bona acollida de públic i lectors. Obres posteriors recullen paisatges més urbans. També és autora de narracions breus, novel·les per a joves i d’una obra de teatre. La seva obra ha estat traduïda a llengües com l’alemany, l’italià, el portuguès, entre altres.
Els Premis Comte Jaume d'Urgell reconeixen a persones i a entitats dels Països Catalans, que per la seva força cultural, la seva original trajectòria i la gran capacitat de comunicació de la seva feina i obra, fan que siguin exemples per a fer més gran i més rica la xarxa natural i real dels països de parla catalana i dels seus ciutadans.
Per això, aquest premi anual, atorgat per la Paeria de Balaguer, és una reproducció a escala real del segell que usava el comte Jaume d'Urgell. El Comtat d'Urgell, amb la seu al Castell Formós de Balaguer, esdevé centre de la cultura durant la Catalunya comtal i amb aquest premi, aquesta missió cultural, travessa els segles.
L’acte comptarà amb la participació de la Biblioteca Margarida de Montferrat i La Xemeneia, Espai de Dansa, Moviment i Creació de Balaguer.

Maria Barbal