Aquest lloc web fa servir cookies pròpies per millorar l′experiència de navegació. En continuar la navegació entenem que s′accepta la nostra política de cookies D′acord

ENSENYAMENT

Escola Municipal de Música


Jazz al pati

III Mostra internacional de jazz per a joves intèrprets

Lloc: Pati de l’Escola de Música

Dilluns i dimarts al matí: audicions escolars per a alumnes de secundària a càrrec dels professors de l’Escola Municipal de Música de Balaguer, “Un viatge pel jazz”.

Dimecres a les 18:30: Llibert Fortuny Electro Màgic. Aquest és un espectacle interactiu adreçat a nens i nenes mitjançant el qual descobriran la música electrònica i el jazz.

Desxifraran el significat de paraules com “loop” o “delay” de forma divertida i participativa i a l’hora, veuran nous instruments electrònics com l’EWI.

Dijous a les 20:00: Vicens Martin Sci-Fi Quartet. El guitarrista Vicens Martín va passar la seva joventut entre fórmules matemàtiques i pentagrames plens de notes. Les seves lectures preferides eren novel·les de ciència ficció, que devorava mentre escoltava jazz. Asimov, Bradbury, Lem o Clarke es barrejaven amb Ellington, Montgomery, Metheny o Shorter.
Passats els anys ha decidit homenatjar aquells escriptors que li van obrir mons nous de fantasia i imaginació composant bandes sonores a les novel•les i personatges amb els que va conviure anys enrere.

Divendres a les 20:00: Liquid Tension Jazz Experiment (Conservatori de Perpinyà). Aquest quartet aposta per una proposta arriscada de música experimental en la qual barreja el jazz amb el rock progressiu i la improvisació. Per a la seva posada en escena mesclen instruments clàssics com ara el clarinet i el clarinet baix amb guitarres distorsionades i sintetitzadors.

Divendres a les 21:30: Max Villavecchia Trio (Taller de Músics). Presenta el CD “Midstream”. Els diferents corrents de la música minimalista són l'eix central d’aquest espectacle. Villavecchia analitzarà la relació entre tots ells, posant especial atenció en la vessant estilística, tècnica o bé estètica.
Aquest pianista transportarà el focus del discurs musical cap al procés més que cap al resultat final, per tal de col•locar l'oient en un punt estàtic dins un flux o corrent, observant el moviment, però sense deixar-se exportar per ell.

Dissabte a les 20:00: Saxplosion (ESMUC). Els joves saxofonistes Marçal Perramon i Gerard Chumilla encapçalen aquest quintet. “SAXPLOSION” representa la necessitat de mostrar la música que comparteixen dia a dia, principalment a l’ESMuC, lloc on estudien des de l’any 2017. El quintet es completa amb músics i companys també de l’ESMuC: Toni Mora al piano, Brais Lorenzo a la bateria i Tristan Baars al contrabaix. Proposen un concert de temes propis i estàndards de jazz que envolten la seva amistat i les seves vivències com ara viatges, concerts, trobades i sessions…

Dissabte a les 21:30: Children from Planets (Conservatori del Liceu). El nou grup del saxofonista alacantí Fran Ramos mescla el llenguatge jazzístic amb els sons flamencs i llatins. Una de les propostes més fresques d’aquesta edició servirà per tancar la mostra de forma festiva i alegre.

Paeria de Balaguer
Plaça Mercadal, 1   -   25600 Balaguer (Lleida)   -   973 44 52 00   -   paeria@balaguer.cat