Aquest lloc web fa servir cookies pròpies per millorar l′experiència de navegació. En continuar la navegació entenem que s′accepta la nostra política de cookies D′acord

CULTURA

Museu la Noguera


Sortida a les restes arqueològiques de Mormur

Dia: diumenge 24 de novembre de 2019

Hora: 9.00h

Lloc: Sortida des de l’Estació d’Autobusos

A càrrec del Museu de la Noguera

Projecte Any d'Els Llops
El turó de Mormur: una caiguda cap al passat de Pere Llop.
Sortida a les restes arqueològiques de Mormur, a càrrec del Museu de la Noguera

Des de l'estació d'autobusos s'iniciarà aquesta sortida cap al jaciment arqueològic del turó de Mormur, situat a les planes dels secans de Balaguer. Els tècnics del Museu de la Noguera guiaran aquesta visita en que podrem gaudir també dels paisatges d'aquesta part de la ciutat. El turó de Mormur va estar habitat possiblement des de la prehistòria, però fou durant l'edat mitjana el seu moment de màxima ocupació, amb la construcció d'una torre de guaita al seu capdamunt. El folclorista Joan Amades va publicar una història recollida a la revista Pla i Muntanya, del Centre Excursionista Balaguerí sobre el fantasma del castell de Mormur.

Durant la sortida es llegiran fragments de la novel·la "Els Llops" que fan referència al tossal de Mormur. "L'any dels Llops" és una iniciativa de la Biblioteca Margarida de Montferrat, el Museu de la Noguera i el Centre Excursionista de Balaguer.

Paeria de Balaguer
Plaça Mercadal, 1   -   25600 Balaguer (Lleida)   -   973 44 52 00   -   paeria@balaguer.cat