Aquest lloc web fa servir cookies pròpies per millorar l′experiència de navegació. En continuar la navegació entenem que s′accepta la nostra política de cookies D′acord

CULTURA

Museu la Noguera


Exposició 'Contes infantils de la guerra'

Fins a l'1 de novembre

Lloc: Museu de la Noguera

L'exposició "Contes Infantils de la Guerra" ens explica la producció editorial infantil duta a terme durant la Guerra Civil Espanyola, posant l'accent en el bàndol republicà. Partint de la col·lecció privada Freixes-Garriga, l'exposició ens mostra com els contes infantils van passar a formar part de l'engranatge propagandístic del moment. Del Comissariat de Propaganda a l'editorial Estrella, d'El més Petit de Tots a les adaptacions de contes clàssics com El Gato con Botas, els contes infantils es van convertir en una arma singular per ensenyar als més petits el món dual de bons i dolents que, en certa manera, s'estava enfrontant de forma fratricida al camp de batalla.

Comissariada per Sergi Freixes i Jordi Garriga, l'exposició és un viatge que s'atura per mostrar-nos amb detall diferents episodis i s'estructura en els àmbits següents: Context històric, finalitat ideològica i propagandística; exemples de contes clàssics adaptats; el Ministerio de Instrucción Pública; el Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya i la Biblioteca Infantívola; autors destacats i il·lustradors destacats i, finalment, literatura infantil del bàndol franquista de la guerra i la postguerra.

Paeria de Balaguer
Plaça Mercadal, 1   -   25600 Balaguer (Lleida)   -   973 44 52 00   -   paeria@balaguer.cat