REGIDORIA
D'ESPORTS

Roc˛drom i boulder

boulderEl departament d’esports, sempre apostant per la varietat i la diversitat en la possibilitat potencial d’oferir el màxim d’activitats vinculades amb l’exercici físic i l’esport, va posar en marxa el projecte del rocòdrom a la nostra ciutat des del passat 2006. La primera projecció va estar un boulder de 15 mts, que avui en dia s’ha ampliat de forma considerable amb altres activitats i exercicis vinculats amb l’escalada: moonboard, campus, ...

L’equipament ha passat a convertir-se en un dels de més concurrència, amb obertura i servei els set dies de la setmana; el camí no va ser fàcil, amb varis intents de projecte i dinamització municipal, però no va ser fins al 2013 quan es van assentar les bases i uns dels principals projectes que tenien el grup de joves que van organitzar-se en la secció d’escalada del Centre Excursionista de  Balaguer, afavorir l’ús del rocòdrom i en especial projectar una nova fase que ajudes en el creixement d’ús de la instal·lació, a part de modificar l’estructura a les necessitats i la pràctica regular dels usuaris.

Gracies a la voluntat dels usuaris, la bona predisposició del Centre Excursionista i les facilitat del consistori es va arribar a la signatura del conveni que continua vigent i que dona la gestió de l’equipament a la seccMoon Boardió del CEB.

Les obres d’ampliació preveuen posar el rocòdrom i boulder de Balaguer entre els més practicables de la zona de ponent i deixar-lo fins i tot a l’alçada dels millors de Lleida; donat també que Balaguer és la porta a un dels atractius turístics més potents del territori: l’escalada.

Per tota la informació que poguéssiu trobar interesant, per adherir-vos al projecte i per ser un dels usuaris de l’equipament us podeu adreçar al següents punts:

Correus electrònics:
cebalaguer@cebalaguer.cat
escalada.ceb@gmail.com

Instagram: boulder_balaguer
Facebook: https://www.facebook.com/groups/465026386951936/

Campus i Moon Board

 

Normativa Específica d’us per a Rocòdrom i boulder

Article 3.- Normes especifiques per espais. (Especificacions d’ordre general)

ROCÒDROM I BOULDER

3.1. Aquest és un equipament esportiu dissenyat per a la pràctica de l'escalada i les seves modalitats. Només pot ser utilitzat per aquesta activitat.

3.2. L’escalada és un esport que pot comportar un risc per l'usuari i per practicar-lo cal estar convenientment equipat i format o tutelat per un tècnic. En cas de veure cap element del rocòdrom en mal estat o defectuós, no manipular sense autorització expressa del fabricant. Posi’s en contacte amb el fabricant.

3.3. Feu servir matalassos o sòl de seguretat per esmorteir possibles caigudes. Es aconsellable desgrimpar en lloc de saltar per baixar.

3.4. La utilització de l’equipament per part de menors d'edat requereix la presència d'un adult responsable. Tota persona adulta ha d'assumir el risc que comporta aquest esport.

3.5. Rocòdrom i boulder són d’ús exclusiu per als abonats a la secció d’escalada del Centre Excursionista de Balaguer, i/o sota la seva autorització.

3.6. L’Ajuntament i el Centre Excursionista Balaguer - secció escalada, com a entitat responsable de la seva gestió i manteniment- no es faran responsables dels danys personals que es puguin ocasionar per l’ús específic de l'equipament o per la pràctica habitual i/o esporàdica que s’hi pugui desenvolupar.

3.7. És obligatori estar en possessió de la llicència de la FEDME (Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada) i/o la llicència C, segons el Pla de llicències i assegurances de la FEEC (Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya) de l'any vigent i que inclogui la pràctica de l'escalada, per accedir a la instal·lació.

3.8. Per a més informació cal que us adreceu a: Secció d’Escalada del Centre Excursionista de Balaguer: escalada.ceb@gmail.com

3.9. En cas d'accident truqueu al telèfon d'emergències: 112 i/o Policia Local: 973 450 000.

Aforament màxim – 15 usuaris

Aquest és un resum elaborat de les disposicions que confirmen el reglament complert; el podeu sol·licitar a esports@balaguer.cat

Per pagar les quotes s'ha de fer un ingrés, especificant nom i cognoms, al següent número de compte del BBVA: ES85 0182 0750 0002 0019 2918

Es necessari presentar aquest document en el moment de la recollida del carnet a la regidoria d’esports.

Cartell

 

Ajuntament de Balaguer
Plaša Mercadal, 1   -   25600 Balaguer (Lleida)   -   973 44 52 00   -   ajuntament@balaguer.cat