Quadratló

 

Amb la prova del triatló més que consolidada, i un club local com el Pedala.cat entregat a totes les besants i modalitat derivades de proves com el triatló, duatló, etc; l’Ajuntament va encapçalar una prova que havia tingut poc ressó a nivel nacional, el Quadratló; una prova on es combina la natació, la bicicleta, la curs a peu i el piragüisme.

La bona sintonia entre el club esportiu Pedala.cat i l’Associació Piragüista, i l’afany de donar suport a noves tendències al territori del consistori municipal, en va permetre una primera edició a l’estiu del 2018. Una primera edició que va arrossegar prop dels 30 participants; un èxit en referencia a d’altres proves que s’havien pogut realizar a nivel estatal com fins i tot europeu. Una bona organització, una més que aceptable crítica, uns serveis complementaris excel·lents, van portar tot plegat a tenir un ressò mediàtic internacional.

La International Quadrathlon Federation,  a través de la petició d’Axel Marcelino, atleta del Club Esportiu Pedala.cat i de l’Associació de Piragüisme, amb destacats resultats a l’estat Espanyol; va atorgar a Balaguer en la seva 2a edició (2019) que Balaguer pogués ser una de les 10 seus a nivell internacional en organitzar una prova puntuable per al Campionat del Mon de quadratló.

Una modalitat esportiva que esta creixent a nivell de Catalunya i que només es troba a l’abast del més complerts atletes.

 

Cartell

Logo