Ciutat Bàsquet català - Pista Kobe Bryant

Dia: diumenge 17 d’Octubre de 2021

Balaguer ha estat escollida, el present 2020-2021, com a Ciutatdel Bàsquet Català, un mèrit que comporta una important responsabilitat tant per la repercussió que suposa per la ciutat, com per la significació que té aquest esport en el nostre país i, a la vegada, per intentar estar a l’alçada del nivell que ens han deixat els nostres predecessors en anteriors edicions.

El passat 2020 però, vàrem començar l’any, reprenent la temporada basquetbolista, amb la pèrdua que hem tingut tots els amants del bàsquet, amb l’adeu d’en Kobe Bryant. Creiem que tot el bàsquet té un deute important amb en Kobe i amb l’empremta que ha deixat enaquest esport.

Ell sempre ha estat i serà una figura vinculada amb el bàsquet, també ha estat una figura molt propera amb la nostra terra i el nostre país; i sempre ha estat lligat enuna estreta relació amb les grans fites professionals i la consecució dels campionats, deixant una imatge d'exemple de competició i esportista a l’aparador de l’NBA i icona mundial

Per tots aquests motius i, coma capitalitat del bàsquet que assolim pel present 2020-2021, creiem encertat depoder-li retre un homenatge pòstum des de la ciutat del bàsquet català, enl’any de la seva pèrdua.

En una de les pistes exteriors de la ciutat, pintaríem un graffiti amb la silueta de la seva imatge. En el mateix acte, habilitaríem l’equipament exterior amb dues cistelles més i canviaríem la denominació de l’espai pel seu nom.

Qualsevol distinció que es proposi serà mínima percompensar la història, el llegat i els records que ens ha deixat la seva figura; però creiem que pot set un bonic homenatge de tot el poble català desde la humilitat i en l’estampa d’una bonica ciutat catalana vinculada amb el bàsquet des de fa mes de 80 anys.

Cartell