Biblioteca Margarida de Montferrat

Jazz al pati

CartellDies: del 24 al 27 de maig de 2017

Dimecres 24
Cine Fòrum "Round Midnight" de Bertrand Tavernier
Presentació a càrrec de Josep Ramon Jové
Sala d'actes de l'ajuntament de Balaguer

Dijous 25
Lletres amb música
Recital a càrrec de Pere Rovira
Sala d'actes del Casal Cívic del carrer Miracle
21.00h

Divendres 26
Quin Magnet | 21.00h
Pentatomic Band | 23.00h
Pati de l'Escola de Música i Biblioteca

Dissabte 27
Díaz Quartet | 21.00h
Polina Zizak | 23.00h
Pati de l'Escola de Música i Biblioteca

L’Escola Municipal de Música i la Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer han impulsat una activitat anomenada JAZZ AL PATI, que pretén crear una plataforma per a joves intèrprets al Jazz i alhora apropar al públic balaguerí a un estil musical que barreja una rítmica pròpia, el blues principalment, amb una instrumentació genuïnes de les bandes de carrer (trompeta, corneta, clarinet, tuba, , baix, bombo i platerets).

Tot i que l’Escola Municipal de Música de Balaguer no genera actualment un número important d’alumnes de grau superior, la proposta també neix de la voluntat d’ensenyar als alumnes de Balaguer i a les seves famílies de les diferents possibilitats de desenvolupar-se en estudis musicals i, d’aquesta manera, vincular a  alumnes de grau superior de jazz i música moderna de diversos centres d’ensenyament superior dels Països Catalans.

És per aquest motiu que en el programa de concerts de la Mostra Internacional de Jazz de Balaguer comptarà amb la participació d’alumnes d’escoles de grau superior que ja han presentat en forma de concert el seu projecte de final de carrera. La Mostra comptarà amb la participació del Taller de Músics, el Liceu i l’ESMUC del Principat i l’escola Berklee del País Valencià.

Tot i el format de Mostra, no pas de concurs, s’atorgarà un premi al millor intèrpret del JAZZ AL PATI, gentilesa de la fundació privada Marguerida de Montferrato de Balaguer.

A més dels quatre concerts de jazz, el programa de JAZZ AL PATI es completa amb un cine fòrum sobre una pel·lícula al voltant del jazz i un espectacle poètic vinculat també al jazz. Paral·lelament, la Biblioteca Municipal exposarà un recull de CD’s i llibres especialitzats en aquest gènere musical.

Totes les activitats del programa JAZZ AL PATI (excepte el cine fòrum que es farà a la Sala d’Actes de l’Ajuntament) es realitzaran al pati de l’antic edifici dels Escolapis, on actualment hi ha la seu, tant de l’Escola Municipal de Música com de la Biblioteca Municipal de Balaguer.

 

GRUPS PARTICIPANTS

BERKELEE VALÈNCIA
Polina Zizak

Nascuda a Moscou, és una excel•lent vocalista i compositora. Una actitud valenta l'empeny a explorar la música i cercar els límits de diversos gèneres com el jazz, soul, funk i R & B.
L'artista russa demostra el seu esperit atrevit a través de la fusió hàbil de gèneres i estils musicals diversos. Ha recorregut tot Europa i els Estats Units al costat d'artistes com Igor Butman i Daniel Cramer i ha participat en nombrosos concursos i festivals de prestigi arreu del món. El 2012 Polina va guanyar-se el cor Rússia gràcies al seu èxit com a semifinalista en el reality show, "The Voice".
Posseeix un extens repertori original, el qual està enregistrant en el Berklee College of Music, València, on actualment realitza un màster en performance contemporània.
Formació: Polina Zizak (veu); Michael Bester (guitarra); Hooni Min (piano); Ricardo Osorio (contrabaix); Joshua Wheatley (bateria)

ESMUC
Pentatòmic Band

Entre tots els membres del grup han elaborat un repertori de temes especialment escrits per aquesta formació. Composicions originals que expressen els seus gustos musicals, la recerca i l’afany i que mostren en el nostre primer treball discogràfic “Pentatomic” que acaben de gravar.
Els agrada deixar un ampli espai per a la improvisació, i és aquí on tots els components assumeixen un mateix nivell en la creació del discurs musical.
Amb humilitat i amb respecte pel llegat de la tradició jazzística però sense por a allò que és desconegut. Música d'ara, d'aquest moment i d'aquest indret.
Formació: Oscar Latorre (Trompeta); Eladio Reinón (Saxo tenor); Roger Santacana (Piano); Miquel Àlvarez (Contrabaix); Andreu Pitarch (Bateria)

CONSERVATORI DEL LICEU
Díaz Quartet
És un quartet de jazz avantguardista format al Conservatori del Liceu que basa el seu repertori en temes de Miguel Zenón, Jonathan Kreisberg, Will Vinson, entre d’altres. Els seus membres són habituals de l’actual circuit barceloní tocant a sales com Robadors 23, Sala Fénix, Harlem, Big Bang i han tocat amb músics distingits com Llibert Fortuny, Víctor de Diego, Gabriel Amargant, Juan de Diego, etc.
Formació: Martín Díaz (saxo); Sebastià Rosselló (guitarra); Juan Pastor (baix); Rodrigo Hernández (bateria)

TALLER DE MÚSICS
Quim Magnet

Es presentà al Festival Talent amb una proposta basada en la música del segell ECM, present a l'escena del jazz i les músiques improvisades des de principis dels anys 70 fins a l'actualitat. El repertori està bastat en composicions pròpies influenciades pel treball de guitarristes com Bill Frisell, John Abercrombie o Pat Metheny i altres músics com Kenny Wheeler o Paul Motian.
Formació: Quim Magnet (guitarra elèctrica); Marina Vallet (saxos); Juan Carlos Buchán (contrabaix); Quicu Samsó (bateria)