Aquest lloc web fa servir cookies pròpies per millorar l′experiència de navegació. En continuar la navegació entenem que s′accepta la nostra política de cookies D′acord

CULTURA

Biblioteca Margarida de Montferrat


Laboratori de lectura 'Olora, mira, toca'

CartellA càrrec de Noemí Caballer.

Dia: 24 de febrer de 2018

Hora: 11.00h

Lloc: sala d’actes del Casal Cívic

L’activitat s’adreça a famílies amb infants a partir de 5 anys i les places són limitades prèvia inscripció a la Biblioteca.

Els laboratoris són activitats familiars de promoció de la lectura i formació literària on es convida les famílies a crear i experimentar al voltant de la lectura, entesa en un sentit ampli. En aquest cas i emmarcant l’activitat en el cicle Biblioteques amb D.O. de la Biblioteca, la Noemí Caballer ens convida a treballar llibres relacionats amb el món del vi i la importància que tenen els sentits:

“Al voltant del món de la vinya hi intervenen tots els sentits: el tacte de la terra, dels pàmpols, del procés aixafar el raïm, l’olor de les diferents varietats de raïm, l'olor del vi, l'oïda de la pluja sobre la terra de la vinya, l'oïda del premsat, la vista en el procés de creixement de la vinya, el color de les diferents varietats del vi, i per últim el gust del raïm, del most i del vi.”

Noemí Caballer Balust  creix a Salàs de Pallars (Pallars Jussà), en un entorn rural on explicar, xafardejar, inventar i narrar formaven part de la seva realitat més immediata. De gran estudia per fer-se bibliotecària, i amb tant de llibre al voltant descobreix que el que més li apassiona és explicar històries.
Des de 1994 explica contes a infants, adolescents i adults. Ha participat en esdeveniments i festivals de narració oral d’arreu: Mèxic DF, Buenos Aires, Portugal,… de més a prop: Cadis, Sevilla, Granada, Elorrio (País Basc), Guadalajara, Alcalá de Henares, Xelva (País Valencià), Jaén, Salamanca, Osca, Pamplona, Gran Canaria, Tenerife, La Palma, Eivisa, Samora... i d’encara més a prop: xarxa de biblioteques de Barcelona i Tarragona, centres cívics i culturals, places, universitats, teatres, hospitals, escoles i bars… d’arreu de Catalunya.
Realitza també laboratoris de lectura: activitats d’animació a la lectura i creativitat per a infants, generant espais d’experimentació al voltant del llibre-àlbum infantil.
La Noemí és membre d'ANIN  (Associació de Narradores i Narradores de Catalunya).

L’activitat s’emmarca dins el projecte Educar & Família de la Biblioteca Margarida de Montferrat.

Podeu ampliar la informació sobre els laboratoris de lectura a l’enllaç: http://noemicaballer.wixsite.com/noemicaballer/laboratoris-de-lectura-cat

 

Ajuntament de Balaguer
Plaça Mercadal, 1   -   25600 Balaguer (Lleida)   -   973 44 52 00   -   ajuntament@balaguer.cat