CULTURA

Biblioteca Margarida de Montferrat


Dia Mundial de la poesia

CartellDia: divendres 16 de març de 2018

Hora: 20.00h

Lloc: Biblioteca Margarida de Montferrat

La Biblioteca organitza l’espectacle "Tot sembla tan senzill" a càrrec de Celeste Alías i Laia Noguera.

El dia 21 de marc va ser proclamat per la UNESCO Dia Mundial de la Poesia. Per celebrar-lo en aquesta edició, la desena, el poeta valencià Marc Granell ha escrit el poema “La poesia”, que s’ha traduït a trenta llengues, entre les
quals hi ha les altres oficials a Catalunya i algunes escollides d’entre les parlades en el país.
Amb aquesta iniciativa, la Institució de les Lletres Catalanes i la Federació Catalana d’Associacions i Clubs UNESCO ens proposen convertir el Dia Mundial de la Poesia en una gran festa de la paraula i de les lletres.

L’espectacle “Tot sembla tan senzill” amb poemes de Montserrat Abelló, és un recital-concert a càrrec de Celeste Alías a la veu, Santi Carrera a la guitarra i Laia Noguera, veu recitada.

“Tot sembla tan senzill” sorgeix de l’admiració i l’amor que la cantant Celeste Alías sent per Montserrat Abelló (1918-2014), una de les poetes més significatives i prestigioses de la literatura catalana del segle XX i XXI. La Celeste Alías, una de les veus amb més personalitat i projecció de l’escena musical catalana, ha musicat la paraula d’Abelló i la porta a l’escenari amb la complicitat del guitarrista Santi Careta, i la poeta Laia Noguera.

Després de la mort d’Abelló, que coneixia algunes d’aquestes cançons amb lletra seva i se sentia il•lusionada amb el projecte, Alías ha continuat teixint música i poemes, i ha acabat creant un espectacle i un disc lluminós i emotiu en què la paraula d’Abelló pren nous matisos i reflexos i la música s’amara de la dicció d’aquesta poeta excel·lent i estimada.

Laia Noguera ha acompanyat Alías des del començament del seu viatge per la poesia d’Abelló, i ha col•laborat a completar la tria de l’antologia-disc publicada per l’editorial Fonoll i la discogràfica Microscopi,  que presentaran en els propers concerts.

Enllaç al dossier

Ajuntament de Balaguer
Plaça Mercadal, 1   -   25600 Balaguer (Lleida)   -   973 44 52 00   -   ajuntament@balaguer.cat