Aquest lloc web fa servir cookies pròpies per millorar l′experiència de navegació. En continuar la navegació entenem que s′accepta la nostra política de cookies D′acord

CULTURA

Biblioteca Margarida de Montferrat


Dia Mundial de la poesia

CartellDia: divendres 16 de març de 2018

Hora: 20.00h

Lloc: Biblioteca Margarida de Montferrat

La Biblioteca organitza l’espectacle "Tot sembla tan senzill" a càrrec de Celeste Alías i Laia Noguera.

El dia 21 de marc va ser proclamat per la UNESCO Dia Mundial de la Poesia. Per celebrar-lo en aquesta edició, la desena, el poeta valencià Marc Granell ha escrit el poema “La poesia”, que s’ha traduït a trenta llengues, entre les
quals hi ha les altres oficials a Catalunya i algunes escollides d’entre les parlades en el país.
Amb aquesta iniciativa, la Institució de les Lletres Catalanes i la Federació Catalana d’Associacions i Clubs UNESCO ens proposen convertir el Dia Mundial de la Poesia en una gran festa de la paraula i de les lletres.

L’espectacle “Tot sembla tan senzill” amb poemes de Montserrat Abelló, és un recital-concert a càrrec de Celeste Alías a la veu, Santi Carrera a la guitarra i Laia Noguera, veu recitada.

“Tot sembla tan senzill” sorgeix de l’admiració i l’amor que la cantant Celeste Alías sent per Montserrat Abelló (1918-2014), una de les poetes més significatives i prestigioses de la literatura catalana del segle XX i XXI. La Celeste Alías, una de les veus amb més personalitat i projecció de l’escena musical catalana, ha musicat la paraula d’Abelló i la porta a l’escenari amb la complicitat del guitarrista Santi Careta, i la poeta Laia Noguera.

Després de la mort d’Abelló, que coneixia algunes d’aquestes cançons amb lletra seva i se sentia il•lusionada amb el projecte, Alías ha continuat teixint música i poemes, i ha acabat creant un espectacle i un disc lluminós i emotiu en què la paraula d’Abelló pren nous matisos i reflexos i la música s’amara de la dicció d’aquesta poeta excel·lent i estimada.

Laia Noguera ha acompanyat Alías des del començament del seu viatge per la poesia d’Abelló, i ha col•laborat a completar la tria de l’antologia-disc publicada per l’editorial Fonoll i la discogràfica Microscopi,  que presentaran en els propers concerts.

Enllaç al dossier

Ajuntament de Balaguer
Plaça Mercadal, 1   -   25600 Balaguer (Lleida)   -   973 44 52 00   -   ajuntament@balaguer.cat