Aquest lloc web fa servir cookies pròpies per millorar l′experiència de navegació. En continuar la navegació entenem que s′accepta la nostra política de cookies D′acord

CULTURA

Biblioteca Margarida de Montferrat


Revetlla de Sant Jordi 'Radicalment Pedrolo (aquesta nit tanquem)'

EspectacleA càrrec de la companyia Cassigalls.

Dia: divendres 20 d’abril de 2018

Hora: 8 del vespre

Lloc: Biblioteca

L’espectacle “radicalment PEDROLO” és un recital teatralitzat que té com a fil conductor l’epistolari (1938-1988) de l’escriptor Manuel de Pedrolo. Aquest mosaic de tots els gèneres que conreà descobreix el seu veritable compromís amb el seu país, amb la seva gent i amb la seva cultura. El seu missatge, que és de rabiosa actualitat, arriba a l’espectador a través d’una escenografia austera i intimista, d’un recull musical d’una època de lluites i de censures i d’una lectura teatralitzada coral sensible i  reivindicativa. La companyia Cassigalls es manté fidel als recitals de petit format que havia presentat sobre autors ponentins (Màrius Torres, Maria-Mercè Marçal, i Josep Vallverdú) amb la novetat que ara aposta per la teatralització d’una obra literària que traspassa fronteres i que torna a estar present a les portades dels mitjans de comunicació arran del procés independentista de Catalunya.

La Revetlla de Sant Jordi esdevé una convocatòria excepcional, festiva, participativa, amb activitats culturals per a tothom a l’entorn de la lectura i les biblioteques. És un projecte impulsat pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i aquest any arriba a la sisena edició, es consolida i s’estén ràpidament arreu del territori: a l'edició de 2017 hi van participar 7.500 persones a les 214 activitats que van organitzar les 138 biblioteques d'arreu de Catalunuya que es van sumar al projecte.

Paeria de Balaguer
Plaça Mercadal, 1   -   25600 Balaguer (Lleida)   -   973 44 52 00   -   paeria@balaguer.cat