Aquest lloc web fa servir cookies pròpies per millorar l′experiència de navegació. En continuar la navegació entenem que s′accepta la nostra política de cookies D′acord

CULTURA

Biblioteca Margarida de Montferrat


Exposiciˇ: 'Dones refugiades de Palestina'

CartellDies: del 30 d’octubre fins al 12 de novembre de 2018

Lloc: Biblioteca Margarida de Montferrat

Exposició fotogràfica sobre la memòria històrica de les persones refugiades palestines, amb especial atenció a la realitat de les dones, sota el títol “Dones refugiades de Palestina:  7 dècades de resiliència i dignitat”.

L'exposició s'emmarca dins del projecte "Seguim sent refugiats i refugiades de Palestina", impulsat per la Delegació Catalana de l'Agència de Nacionss Unides per les Persones Refugiades de Palestina (UNRWA catalunya) . Aquest projecte té com objectiu fomentar el coneixement crític i la sensibilització de la ciutadania sobre la situació de les població refugiada de Palestina.
Amb aquesta mostra fotogràfica, les persones visitants podran fer un recorregut pels 70 anys de refugi de la població de Palestina al territori Palestí ocupat (Cisjordània i la Franja de Gaza): Síria, Líban i Jordània, obtenint, a través de cada imatge, un testimoni de dignitat i resiliència d’aquesta població, especialment de les dones palestines.

A través d’una selecció de fotografies de la UNRWA, UNRWA Catalunya ha elaborat aquesta exposició, acostant a la societat catalana una sèrie d’imatges que documenten el llarg viatge de la població refugiada de Palestina des de l’inici de la Nakba1 fins a dia d’avui.

L’exposició està formada per 3-4 cubs de 4 cares, que inclouen 12-16 lones informatives en total. Cada un d’aquests cubs està format per 3 panells de fotografies en tres de les seves cares, i un quart panell amb un text explicatiu d’aquestes fotografies, el qual posa en situació i context a les persones visitants. És important assenyalar que l’exposició és apta i aconsellable per públic de totes les edats.
 

Ajuntament de Balaguer
Plaça Mercadal, 1   -   25600 Balaguer (Lleida)   -   973 44 52 00   -   ajuntament@balaguer.cat