Aquest lloc web fa servir cookies pròpies per millorar l′experiència de navegació. En continuar la navegació entenem que s′accepta la nostra política de cookies D′acord

CULTURA

Biblioteca Margarida de Montferrat


Vermut literari en motiu del 120Ŕ aniversari del naixement de Josep Carner-Ribalta

CartellDia: diumenge 9 de desembre de 2018

Hora: 12.00h

Lloc: davant la casa natal de l'escriptor a la Plaça del Mercadal

Organitza: Biblioteca Margarida de Montferrat

Josep Carner-Ribalta va néixer a Balaguer el 14 d'abril de 1898. i morí a Simi Valley, Califòrnia l'any 1988.

Fou escriptor, poeta, traductor, publicista, cineasta i pintor; però sobretot fou un activista catalanista independentista. Acompanyà Macià a Moscou, a Prats de Molló i a l'Havana com a secretari de relacions exteriors d'Estat Català. Treballà a la Paramount a Nova York i a Hollywood com a guionista. De tornada a Barcelona, fou el primer cap de premsa del Parlament i esdevingué secretari de Gassol a la Conselleria de Cultura on acabà ocupant el càrrec de comissari d'espectacles. En 1937 fugí a l'exili i aterrà a Nova York on formà part de la delegació del Consell Nacional de Catalunya i fou redactor a la revista Free Catalonia. Presentà a l'ONU el Cas de Catalunya. Defensà Catalunya i la seva cultura en manifests, articles, assaigs, novel·les, poemes, peces teatrals i biografies.

Per celebrar aquesta efemèride l'Ajuntament ha posat una placa commemorativa davant la seva casa natal situada a la Plaça del Mercadal número 38. El seu fill, George Carner serà present a l'acte en representació de la família i adreçarà unes paraules als assistents.

Per finalitzar l'acte, es llegirà una selecció de textos de l'autor mentre, qui ho vulgui, pot prendre un vermut en l'espai que hi haurà habilitat allí mateix.

Paeria de Balaguer
Plaça Mercadal, 1   -   25600 Balaguer (Lleida)   -   973 44 52 00   -   paeria@balaguer.cat