Biblioteca Margarida de Montferrat

Febrer de biblioteques amb DO

CartellDies: 9, 14, 20 i 27 de febrer de 2019

Lloc: Biblioteca margarida de Montferrat

Per quart any consecutiu, la Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer s'adhereix al Projecte Biblioteques amb DO, una iniciativa del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura. Aquest projecte que uneix la cultura del vi amb la cultura pròpiament dita, pretén dinamitzar l'espai bibliotecari amb activitats i propostes culturals variades que prenen el vi com a manifestació autòctona, característica i diferenciada, per subratllar que també les biblioteques públiques són diverses en la mesura que ho és el territori per tal d'oferir serveis de qualitat. Per aquest motiu la Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer ha programat tota una sèrie d'activitats on la cultura i el vi són els principals protagonistes.

La primera activitat tindrà lloc el dissabte 9 de febrer a les 11 del matí a la sala d'actes del Casal Cívic. Es tracta del "Taller creatiu amb taps de suro i altres materials" a càrrec del centre d'expressió artística Solaç, adreçat a infants a partir de 5 anys. Un taller amb places limitades prèvia inscripció a la Biblioteca.
Pel que fa a les activitats adreçades a públic adult, començaran el dijous 14 de febrer a les 8 del vespre amb l’espectacle de contes per a adults “Las travesuras de Eros” a càrrec de Sandra Rossi. L'espectacle està basat en relats de Quim Monzó, Daniel Samper Pizano, Pedro Zarraluki i la mateixa Sandra Rossi.

La tercera activitat serà el dimecres 20 de febrer a les 8 del vespre. En aquesta ocasió tindrem la, música de Corrandes són Corrandes amb l’espectacle “Les paraules del vi”.   Es tracta d’un concert-taller participatiu. Durant l’activitat els conductors faran un taller dinàmic per aprendre a jugar amb paraules del món del vi, amb algunes eines per aprendre el funcionament bàsic de les corrandes improvisades. Tot plegat es barrejarà amb l’aprenentatge d’unes cançons tradicionals que envolten la cultura del vi amb acompanyament d’instruments. Els músics faran mostres per poder passar 45 minuts de focalització amb les paraules i músiques que ens faran festejar el vi que ens arrela a la nostra terra.

Per acabar el cicle Biblioteques amb D.O., el dimecres dia 27 de febrer a les 8 del vespre serà el torn de la Companyia de Comèdies Crisi Perpètua que ens representarà l’espectacle “El tast” basat en el conte de l’escriptor Roald Dahl.
El Tast és una de les narracions que formen part del llibre “Els millors relats de Roald Dahl” i narra la història d’un famós gourmet que sembla disposat a jugar-se la reputació, i força més, en una juguesca considerable amb l’amfitrió d’un banquet. Aquest presumeix de tastavins refinat i intenta impressionar l’expert amb les seves seleccions de vins, que esdevenen l’objecte de l’aposta.