Aquest lloc web fa servir cookies pròpies per millorar l′experiència de navegació. En continuar la navegació entenem que s′accepta la nostra política de cookies D′acord

CULTURA

Biblioteca Margarida de Montferrat


Xerrada 'Auxili, el meu bebè no para de plorar! què puc fer? consells per a les famílies'

Dia: dijous 23 de maig de 2019

Hora: 19.30h

Lloc: Biblioteca

Xerrada "Auxili, el meu bebè no para de plorar! què puc fer? consells per a les famílies. Com podem prevenir el maltractament infantil per sacsejament?"

A càrrec de Francesc Domingo i Salvany, pediatra del CAP de Balaguer.

Darrerament dos bebès de pocs mesos de vida han sofert o bé seqüeles greus o bé han mort arran del sacsejament per part dels adults responsables. Aquesta realitat ha posat sobre la taula un problema de salut, una forma de maltractament infantil, que no hem gestionat prou bé fins ara.

Des de l’Associació Catalana per la Infància Maltractada (ACIM) i la Secció Materno infantil del CAP de Balaguer plantegem aquesta xerrada-col·loqui amb uns objectius clars:

• Visibilitzar una forma de maltractament infantil poc conegut i les conseqüències que pot comportar

• Veure amb uns altres ulls, i entendre, les raons que hi porten

• Oferir orientacions i mesures de prevenció primària que permetin als pares i a les mares trobar alternatives al sacseig quan el seu bebè no para de plorar. Atès que aquest és un tema que, a més d’interessar als futurs pares, les famílies que estan esperant un infant i a les que tenen un bebè de pocs mesos, també interessa als col·lectius professionals relacionats amb la protecció maternoinfantil (Medicina, Infermeria, Salut maternal , Ginecologia i Obstetricia, Treball social..). Es lliurarà el tríptic infomatiu i preventiu d’ACIM, que ha reeditat el Departament de Salut a Lleida.
 

Ajuntament de Balaguer
Plaça Mercadal, 1   -   25600 Balaguer (Lleida)   -   973 44 52 00   -   ajuntament@balaguer.cat