Biblioteca Margarida de Montferrat

Exposici├│ centenari Teresa P├ámies: Tot ├ęs en els llibres

CartellDies: del 23 de setembre fins a l’11 d’octubre de 2019

Lloc: Biblioteca

Exposició “Teresa Pàmies. Tot és en els llibres” en motiu del centenari del naixement de l’escriptora balaguerina Teresa Pàmies.

Tot és en els llibres”, acostumava a dir Teresa Pàmies; i és ben cert que tota la seva trajectòria vital es troba recollida en la cinquantena d’obres que va escriure.
“Tot és en els llibres” també pot voler dir que tot allò que compta, tot allò que importa, el que val la pena pensar, fins on podem concloure, ho podem trobar en els llibres.
Aquest joc de profunditats i significats que acabem de mostrar amb el títol d’aquesta exposició és un aspecte recurrent en la seva obra, que sovint ens permet anar més enllà d’una lectura aparent o literal.

L’exposició està produïda per la Institució de les Lletres Catalanes, amb al col•laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, l’Institut Català de les Dones i el Departament d’Educació.

L’exposició dóna el tret de sortida a les activitats organitzades des de la Paeria de Balaguer per commemorar el centenari del naixement de l’escriptora a la nostra ciutat. Divendres 27 de setembre es farà la inauguració de l’exposició amb la visita guiada a càrrec de Montse Barderi, comissària de l’Any Teresa Pàmies.

L’Any Teresa Pàmies és una de les efemèrides que la Generalitat ha inclòs com a commemoració de Govern d’aquest 2019. Està impulsat per la Institució de les Lletres Catalanes del Departament de Cultura i comissariat per l’escriptora i periodista sabadellenca Montse Barderi. Tot plegat, amb la col•laboració estreta de la família de Pàmies i en especial del principal ‘custodi’ del seu arxiu personal i literari, el també escriptor Sergi Pàmies. Des de la ciutat de Balaguer s’ha preparat un programa d’activitats per homenatjar l’escriptora balaguerina que inclou una ruta literària i un gran espectacle al Teatre municipal com a actes destacats.