Biblioteca Margarida de Montferrat

Visita guiada a l'exposici├│: Teresa P├ámies. Tot ├ęs en els llibres

Montse BarderiDia: divendres 27 de setembre de 2019

Hora: 20.00h

Visita guiada a l'exposició "Teresa Pàmies. Tot és en els llibres" a càrrec de Montse Barderi, comissària de l'Any Teresa Pàmies.

L’exposició està produïda per la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col•laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, l’Institut Català de les Dones i el Departament d’Educació.

L’Any Teresa Pàmies és una de les efemèrides que la Generalitat ha inclòs com a commemoració de Govern d’aquest 2019. Està impulsat per la Institució de les Lletres Catalanes del Departament de Cultura i comissariat per l’escriptora i periodista sabadellenca Montse Barderi.

Barderi, nascuda a Sabadell l’any 1969 és escriptora, periodista i filòsofa, especialista en estudis de gènere. Autora de vuit llibres tant de literatura com de filosofia pràctica. Ha estat traduïda a l'italià, al romanès i al portuguès. Els seus darrers llibres, tots ells publicats a Columna, són Camí d'anada i tornada, escrit amb Emma Vilarasau, i el llibre de relats il•lustrat, Dones úniques. Dones d'aquí que no podràs oblidar. El retrat de 86 dones dels Països Catalans de tots els temps i tots els àmbits on també hi apareix Teresa Pàmies. Col.labora mensualment a la secció Tribuna d'El Punt Avui. Ha estat membre de la junta Filosofia i Gènere de l'UB, subdirectora amb Fina Birulés del X Simposium Internacional de Filòsofes IAPH, patrona fundadora de la Fundació Maria-Mercè Marçal, Forma part del projecte guanyador eTwinning 2015 en l'àmbit Europeu de Ciutats Educadores i el 2019 ha estat nomenada comissària de l'Any Teresa Pàmies per a la Institució de les Lletres Catalanes. Aquest any ha rebut el Premi Prudenci Bertrana 2019 per la novel.la La memòria de l'aigua.