Biblioteca Margarida de Montferrat

Espectacle 'Teresa Pàmies. La llibertat irrenunciable. Viure i escriure'

CartellDia: diumenge 6 d'octubre de 2019

Hora: 18.00h

Lloc: Teatre Municipal

Producció de BADA-PAS Iniciatives Culturals, sota la direcció d'Enric Arquimbau.

Aquesta serà l'activitat central de l'homenatge que fa la Paeria de Balaguer a Teresa Pàmies en motiu del centenari del seu naixement.

La proposta que presentem vol ser un retrat d'aquesta personalitat tan acusada: des del punt de vista ciutadà i social, de dona compromesa amb el seu  temps i amb els valors republicans d'igualtat, llibertat i justícia, i amb plena consciència de pertinença al territori que la va veure néixer. Però tenim la sort que, per explicar tot aquest trajecte vital, no ens calen  altres eines que posar damunt l'escenari les seves pròpies paraules. En efecte, la seva extraordinària capacitat literària és el millor instrument per configurar el testimoniatge d'una època i l'aventura personal d'una lluitadora incansable.  La nostra pretensió és doncs doble: copsar la gran dimensió humana del personatge i la gran qualitat lírica de l'artista. Us convidem, doncs, a seguir alguns
elements de la seva peripècia històrica, fruint a l'ensems dels seus propis mots per explicar-la.
Tot el que escoltareu ha estat extret d'alguns dels més de trenta llibres que ella va escriure, amb algun fragment prou sentit del pare, en Tomàs, i un fill, en Sergi,  que contribueixen al context i a la reflexió.

Algunes músiques que ella va estimar ens ajudaran a endinsar-nos en els ideals i els mèrits de la nostra il•lustre balaguerina.
Teresa Pàmies. Una mirada artística a una vida apassionant. Quatre actors, dos músics i cinc cantants caminant per la seva vida i la seva obra.

Projecte i direcció: ENRIC ARQUIMBAU
Ajudant de direcció: JORDI ALSINA
Narradora jove AINA RIPOL
Narradora adulta FINA RIUS
Narrador (2) JOSEP BARCELÓ
Acordionista FRANCESC MEMBRIVES
Pianista A determinar
Soprano A determinar
Quartet vocal A determinar
Producció: BADA-PAS.iniciatives culturals