Biblioteca Margarida de Montferrat

Espectacle 'Coses de la vida: a ritme de bolero'

Celeste AliasDia: dimecres 23 d'octubre de 2019

Hora: 20.00h

Lloc: Biblioteca

A càrrec de Celeste Alías per commemorar el centenari del naixement de l'escriptora balaguerina.

Cada dimecres, durant més de cinc anys, Teresa Pàmies va participar en el programa Els matins de Catalunya Ràdio —conduït per Josep Cuní— comentant alguna notícia d'actualitat, algun fet de la vida quotidiana de la gent corrent. Amant com era dels boleros, la Teresa en triava sempre algun per il·lustrar el tema que havia tractat.
L'autora opinava que les coses de la vida, fins i tot les més sòrdides i desagradables, es podien explicar sense fastiguejar ni avorrir el personal. En el llibrea mb el mateix títol hi trobem una selecció d'aquells fulletons llegits al programa Els matins, acompanyats de la lletra del bolero que Teresa Pàmies cregué que més li esqueia.

La veu de Celeste Alías i la guitarra d'en Dani Pérez posen música als boleros que Teresa Pàmies va comentar en el llibre Coses de la vida: a ritme de bolero. Xavier Serrano donarà vida a les cròniques que va escriure escriptora.

L’Any Teresa Pàmies és una de les efemèrides que la Generalitat ha inclòs com a commemoració de Govern d’aquest 2019. Està impulsat per la Institució de les Lletres Catalanes del Departament de Cultura i comissariat per l’escriptora i periodista sabadellenca Montse Barderi. Tot plegat, amb la col•laboració estreta de la família de Pàmies i en especial del principal ‘custodi’ del seu arxiu personal i literari, el també escriptor Sergi Pàmies.

Des de la ciutat de Balaguer s’ha preparat un programa d’activitats per homenatjar l’escriptora balaguerina amb una ruta literària i un gran espectacle al Teatre municipal com a actes destacats.