Biblioteca Margarida de Montferrat

Dia mundial de la Poesia (SUSP√ąS)

cartellACTIVITAT SUSPESA

 

Dia: dilluns 20 d'abril de 2020

Hora: 20.00h

Lloc: Biblioteca Margarida de Montferrat

Espectacle “Llach poeta” emmarcat en la celebració del Dia Mundial de la Poesia.

L’ espectacle ens recorda que les cançons i la poesia d'en Lluís Llach estan lligades als grans esdeveniments, a la memòria d’un poble i que les seves lletres no envelleixen.

Joan Berlanga, paraula
Albert Flores, piano
Lluís Llach, textos i música

Les lletres de les cançons de Lluís Llach són poemes per si soles. De mà de l'actor Joan Berlanga podrem gaudir de les històries que ens volen contar i les viurem des d’una perspectiva diferent. La música, a càrrec d'Albert Flores, ens ajudarà a recordar la cançó i donarà més emotivitat i força al text.

Un espectacle de caire intimista, pensat per a espais alternatius.

 

El dia 21 de març va ser proclamat per la UNESCO Dia Mundial de la Poesia. Per celebrar-lo, en aquesta edició s’ha triat el poema “A hora foscant” de Josep Carner l’any que commemorem el cinquantè aniversari de la seva mort.

Amb aquesta iniciativa, la Institució de les Lletres Catalanes i la Federació Catalana d’Associacions i Clubs UNESCO ens proposen convertir el Dia Mundial de la Poesia en una gran festa de la paraula i de les lletres.

“Llach poeta” és un espectacle íntim, en el que la paraula i la música viatgen per separat i a la vegada juntes. Un piano i una veu. Una comunió. Un homenatge a Lluís Llach. I és que les lletres de les cançons de Lluís Llach són poemes per si soles. L’actor Joan Berlanga, amb l’acompanyament del pianista Albert Flores, reciten les cançons de Lluís Llach amb ritmes de moments pausats i profunds i d’altres d’intensos i d’emocions desbordades. La tendresa dels sentiments, el dolor per la pèrdua, l’alegria per la vida, l’amor universal, la crítica cap a la injustícia, la ironia d’un país que se sap petit…

Lletres intemporals, vigents. Joan Berlanga interpreta els poemes amb una forma senzilla que troben una manera de fer mai feta. La música, a càrrec d’Albert Flores ens ajudarà no només recordar la melodia o la tornada, sinó a donar-li molta emotivitat i importància a el text.

La força de l’espectacle de Llach Poeta resideix en oferir-nos un recital amb les lletres de les seves cançons com si es tractés del seu estimat Martí i Pol, tot i que el piano ens recorda una melodia que li pertany, aquí se’ns presenta desvinculada.

El text funciona perfectament sense ser cantat i tens la sensació d’estar en un recital poètic, agradablement musicat. L’acompanyament musical no tapa, ni apaga la veu, en comptes d’això ens retrobem amb un Llach molt íntim, un espectacle noble i cura per no fer tant a faltar el compositor català.