Biblioteca Margarida de Montferrat

Biblioteques amb D.O. 'Vinyes entre vitrines'

Dia: dimecres 24 de febrer de 2021

Hora: 20.00h

Lloc: Biblioteca Margarida de Montferrat

Organitza: Biblioteca Margarida de Montferrat

Inscripcions al telèfon 973 44 34 10 o per correu electrònic a biblioteca@balaguer.cat

 

“Vinyes entre vitrines: el món del vi en les col·leccions d’art dels museus catalans”. Una presentació/xerrada per descobrir el patrimoni català de temàtica del vi.

L’activitat està protagonitzada per dues persones: una és la conductora, que és historiadora de l’art, i l’altra és la persona convidada, en aquest cas, Carme Alòs, directora del Museu de la Noguera.

La presentació, de caire divulgatiu, fa un recorregut per la representació de la cultura del vi a través del patrimoni artístic que es troba als museus catalans, amb una selecció de les principals obres artístiques i peces arqueològiques que es troben als museus del nostre país. Per fer aquesta selecció i contextualitzar les peces presentades, s'ha demanat la col·laboració de la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya amb el MNAC, de l’Arqueoxarxa i de VINSEUM. Tots els assistents podran accedir, després de l’activitat, a un dossier amb la documentació de les obres presentades.

Després del recorregut, es donarà pas al convidat, que presentarà breument el museu en el què treballa, i es centrarà a donar a conèixer (amb detalls curiosos i anècdotes divertides) una o diverses obres de la seva col·lecció, que estiguin relacionades amb la temàtica del vi i que tinguin un especial interès. Un cop finalitzada la intervenció, el públic podrà fer preguntes o comentaris. Al finalitzar l’activitat s’animarà als assistents a visitar i a utilitzar habitualment els museus del nostre territori.

Si l’activitat no es pot fer presencial, es farà en format virtual.
 

 

Cartell