CULTURA

Biblioteca Margarida de Montferrat


Xerrada: 'Les pors infantils: com combatre-les'

CartellA càrrec de Glòria Cornet de Fabra Formació.

Dia: dijous 18 de gener de 2018

Hora:  2/4 de 8 del vespre

Lloc: Biblioteca Margarida de Montferrat

La xerrada s’emmarca en el projecte Educar & Família i s’ha programat amb la intenció d’iniciar un cicle formatiu adreçat a famílies d’infants des de llar d’infants fins a Cicle Superior de Primària, per tal de donar-los eines en el dia a dia amb els infants.

Normalment les pors apareixen i desapareixen en els nens, canvien a mesura que el nen va creixent i és capaç de superar-les quan reconeix poc a poc la realitat. Els temors a les persones estranyes, als objectes, als sorolls forts, a la foscor. Parlarem de les reaccions dels nens davant les pors, com podem ajudar a superar-les, com poden actuar els pares, com es poden prevenir.

Fabra Formació és una empresa de Lleida que, dins la seva línia de formació i educació, dóna també suport a les famílies en l'educació dels seus fills a través de xerrades que tenen com a objectiu donar resposta als diferents interrogants, preocupacions i dubtes, a més de resoldre les dificultats que es troben en el dia a dia.

Les xerrades també van adreçades a professors/es, educadors/es, com a formació complementària per a què puguin aprendre nous recursos i utilitzar-los a les aules. Els objectius que es plantegen en aquestes xerrades són:

•    Reflexionar sobre l'acció educativa dels pares, tutors o educadors.
•    Oferir recursos per a una millor comunicació familiar.
•    Conèixer les necessitats i característiques de cada fill/a.
•    Saber identificar les dificultats més habituals que es troben en l'educació dels fills i saber afrontar-les.

L’activitat s’emmarca en el projecte Educar & Família, engegat per les Regidories d’Ensenyament i Cultura i coordinat per la Biblioteca Margarida de Montferrat i l’àrea de pediatria del CAP de Balaguer, amb el suport de les AMPA de les llars d’infants municipals i dels mateixos centres educatius.
 

Ajuntament de Balaguer
Plaça Mercadal, 1   -   25600 Balaguer (Lleida)   -   973 44 52 00   -   ajuntament@balaguer.cat