Biblioteca Margarida de Montferrat

SUSPESA - Hora del conte 'Bugada d'històries'

CartellACTIVITAT SUSPESA

A càrrec de LaBerta DelPoblet basat en contes de Gianni Rodari.

Dia: dilluns 2 de novembre de 2020

Hora: a les 6 de la tarda

Lloc: Sala d'actes del Casal Cívic

La Gianna és la filla del Gianni i avui hadecidit fer bugada de totes les històries que li explica el seu pare des que és petita, perquè són brutes i rebregades i se'n confonen els personatges i les paraules! Mentre es prepara per estendre-les al terrat perquè recuperin la màgia dels vells temps, la Gianna vol explicar al públic tots els contes que va traient de la rentadora, PERÒ... n'hi ha una que s'ha encongit, una altra que s'ha destenyit i una altra on no s'entén cap lletra!!! Qui l'ajudarà ara a posar en ordre tot aquest desgavell?!  

Aquesta hora del conte s'adreça a infants a partir de 4 anys i s'emmarca en la commemoració del centenari del naixement de Rodari.

Gianni Rodari (Omegna, Llombardia, 1920 -Roma, 1980). Escriptor, periodista i pedagog, fou cronista de "L'Unità" des de 1947, i el 1950 funda i dirigeix "Pionere", el primer setmanari italià per a nens d'inspiració democràtica. De 1968 a 1977 dirigeix així mateix "Il giornale dei genitori". Des de la publicació del seu primer volum per a nens II libro delle filastrocche (1950), tota la seva obra -contes, novel.les, poemes- representa un gir renovador en la literatura infantil cosa que el va fer mereixedor del premi "Andersen" (el Nobel de la literatura infantil i juvenil).Com a pedagog, va portar a terme una activitat incansable, sempre al servei de la renovació educativa. L'avui ja cèlebre Gramàtica de la fantasia és el principal exponent de les seves idees en aquest camp: aquest llibre s'ha convertit amb el temps en text de referència obligada per a professionals de l'ensenyament de la llengua i de la lectura.  

 

Recordem que per participar en les activitats organitzades des de la Biblioteca és necessària la incripció prèvia al telèfon 973 44 34 10 o al correu electrònic biblioteca@balaguer.cat, indicant quants membres de la unitat familiar hi voleu assistir (recomanem que cada infant vingui acompanyat només d'un adult)