Biblioteca Margarida de Montferrat

Exposició 'Joan Barceló i Cullerés (1955-1980)'

Dies: de l'1 al 12 de novembre de 2021

Organitza: Biblioteca Margarida de Montferrat

La Biblioteca acull l'exposició"Joan Barceló i Cullerés (1955-1980)" cedida per l’Ajuntament de Menàrguens, itinera per les biblioteques públiques de Lleida.

L'exposició es divideix en quatre seccions:
-  la primera  se centra en la biobibliografia de l’escriptor per etapes. A cadascuna d’aquestes etapes l’acompanya un o dos roll up amb exemples de l’obra de Barceló escrita en l’època de què es parla al roll up biobibliogràfic.
- la segona  se centra en l’obra publicada i reeditada després del seu traspàs.
- la tercera  destaca la veu del lector. Són comentaris d’escriptors, alguns dels quals el van conèixer, sobre Joan Barceló i la seva obra.  
- la quarta se centra en l’obra de Barceló en què apareixen indrets de Menàrguens, la vila natal d'aquest escriptor. Es transcriuen fragments de l’obra de Barceló amb una imatge del poble que fa referència al text. 
- el darrer roll up  conté els agraïments amb un poema de Barceló

L’any 2020 es commemorà el quarantè aniversari de la mort de l’escriptor Joan Barceló i Cullerés amb la celebració de l’Any Barceló, que s’ha ampliat al 2021.Amb aquesta commemoració es pretén donar visibilitat i donar a conèixer la figura d’aquest autor de ponent a les biblioteques de Lleida amb una sèrie d’activitats com aquesta exposició, xerrades, ruta literària, comentaris de la seva obra als clubs de lectura, etc. 

Cartell