Aquest lloc web fa servir cookies pròpies per millorar l′experiència de navegació. En continuar la navegació entenem que s′accepta la nostra política de cookies D′acord

CULTURA

Biblioteca Margarida de Montferrat


Llibres de coneixements


Els llibres de coneixements ens ajuden a saber més coses sobre un tema en concret, ampliar informació per a fer treballs, etc. En aquest cas la classificació és diferent i s’estructura en números del 0 al 9 segons marca la CDU (Classificació Decimal Universal) que nosaltres hem adaptat per fer més fàcil la recerca del tema que us interessa. L’esquema d’aquesta classificació és el següent:


0 - OBRES GENERALS: En el 0 hi posem les enciclopèdies i obres que tracten una mica de tot, com devia passar quan les persones van començar a pensar una mica en totes les coses.


1 - FILOSOFIA: En l'1 hi ha els llibres que l’ésser humà ha escrit com ell mateix pensa, estudia, imagina; se'ls anomena llibres de Filosofia.


2 - RELIGIÓ: En el 2 trobareu els llibres sobre les creences religioses: les diferents religions, les pregàries...


3 - CIÈNCIES SOCIALS: En el 3 hi ha els llibres que expliquen com els homes i les dones viuen junts, treballen, s'eduquen, s'organitzen,etc. És a dir, llibres sobre ensenyament, política, dret, costums i folklore, endevinalles, etc.


5 - CIÈNCIES PURES: En el 5 trobareu els llibres de com són i quines lleis tenen els éssers que ens envolten, petits i grans, propers i llunyans, i els fenòmens del món natural. Són els llibres sobre els nombres, els astres, els experiments, els animals i les plantes.


6 - CIÈNCIES EXACTES: En el 6 hi ha els llibres que tracten de com els humans transformen el que coneixen i com utilitzen el que saben per millorar el món. Aquests llibres expliquen per què serveix la biologia o la física... com funcionen les coses, l’electricitat, la salut o la informàtica.


7 - ART, JOCS I ESPORTS: En el 7 posarem els llibres que parlen de la pintura, l’arquitectura o la música i també de les coses que fem per entretenir-nos en les estones de lleure: els treballs manuals o els jocs i els esports.


8 - LLENGUA I LITERATURA: En el 8 trobareu els llibres sobre les llengües, que són els que més han ajudat els éssers humans a viure junts, a comunicar-se i a entendre's, i els llibres en diferents idiomes. També hi trobareu la literatura, la poesia i el teatre.


9 - GEOGRAFIA I HISTÒRIA: I finalment, en el 9, hi ha els llibres que expliquen tot allò que han descobert, pensat i fet els humans, el que ha succeït al llarg dels segles i com tot això ha quedat ara a la Terra. També s'ordenen aquí els llibres que narren la vida d'un personatge. Són els llibres d'Història, Geografia i Biografies.


Ajuntament de Balaguer
Plaça Mercadal, 1   -   25600 Balaguer (Lleida)   -   973 44 52 00   -   ajuntament@balaguer.cat