Aquest lloc web fa servir cookies pròpies per millorar l′experiència de navegació. En continuar la navegació entenem que s′accepta la nostra política de cookies D′acord

FESTES

Festes del Sant Crist - Festa Major


FESTA MAJOR 2019: 8, 9 i 10 de novembre

Foto gegants a la Festa Major

Programa de Festes 2019

Pòrtic de la Festa Major 2019

Pregó de la Festa Major 2019

La Festa dels Menuts 2019

Gran Concert

Concerts a la Carpa JoveFestes del Sant Crist

Al voltant del 9 de novembre, la ciutat es vesteix de gala per celebrar la festa del seu patró, el Sant Crist, amb una programació d'actes tradicionals i festius. Les festes del Sant Crist, la Festa Major de Balaguer, conserven aquells ingredients de les festes tradicionals i tenen, com a principal característica, la col·laboració i organització d'una gran quantitat d'actes per part de les associacions, agrupacions i entitats de la ciutat, que aporten el seu esforç durant aquests dies de festa amb la intenció de donar a conèixer la seva tasca.

BALAGUER PRESENTA LES FESTES DEL SANT CRIST CONCENTRADES EN UN CAP DE SETMANA PLE D'ACTIVITATS PENSADES PER A TOTES LES EDATS Enguany, la festa major serà els dies 8, 9 i 10 de novembre i donada la coincidència que el dia 9, festa del patró, s'escau en dissabte serà més curta però no per això menys intensa.

És una festa pensada per a tota la ciutadania i per a totes les franges d'edat. La festa gran de la ciutat que començarà el divendres dia 8 amb la tradicional ofrena floral al Sant Crist per part dels escolars de la ciutat, amb dues novetats importants: una serà el canvi del punt de sortida ja que el mercat del dissabte es traslladarà al divendres i els nens i nenes sortiran des de la plaça del Museu en compte de la del Mercadal, com es fa habitualment, amb uns acompanyants de luxe, a parts dels nostres estimats gegants i una magnífica xaranga, l'Estrella band, ells seran en Mickye i la Minnie que també pujaran fins al santuari del Sant Crist, on un fantàstic grup d'animació, Sac espectacles, els farà gaudir d'un gran espectacle infantil a tots els assistents. L'altra novetat serà que l'ofrena de la Gent Gran també tindrà lloc al matí, arran de migdia, en compte de la tarda per aconseguir fer més gran l'ofrena. Si seguim amb la programació infantil, el dissabte per la tarda tindrà lloc una projecció de cinema en català del Cicle Cinc, Playmobil la pel.lícula, al cinema Balaguer situat a la sala d'actes de la Paeria, i a les 8 del vespre i al Teatre Municipal gaudirem d'un gran espectacle familiar a càrrec del conegut Mag Lari, adreçat a tots els públics.

El diumenge al matí tindrà lloc una gran cercavila per diferents carrers de la ciutat amb sortida des de la plaça del Mercadal i arribada a la plaça del Museu a càrrec dels Gegants i Capgrossos amb la Colla Gegantera i Graellera que els faran ballar i gaudir als més petits. Però això no és tot, per la tarda, a les 18 h i al Teatre Municipal tindrà lloc un fantàstic espectacle infantil anomenat Ballant damunt la lluna a càrrec del grup ThePenguins, per xalar d'allò més.

Acabarem la festa amb un gran castell de focs, un piromusical amb diferents peces musicals, alguna d'elles també infantil. Recordar també que durant els tres dies es podrà gaudir de les tradicionals Firetes que un any més estaran instal·lades al darrera del pavelló Inpacsa. En quant als balls de Festa Major, pensats per una altra franja d'edat, enguany vestiran el Pavelló, el Quartet Alea amb el Ball de la Gent Gran previst per al divendres per la tarda, l'Orquestra Metropol amb un sensacional concert i ball de tarda llarg, i tancarà les festes la Internacional Orquestra Maravella, que també ens delectarà amb un sensacional concert i ball llarg fi de festa. I durant el matí posarà el so al Concurs de Colles Sardanistes que arriba a la 58a edició. El dissabte per la nit, es reserva per la nit I love 80, 90 i 2000 amb l'actuació de l'orquestra Mondragón, Autoput i DJ Ramos, al pavelló Inpacsa. Recordem també que ja són a la venda les llotges de la Festa Major, podreu reservar-les per la web balaguer.cat o bé a l'Institut Municipal de Progrés i Cultura o al telèfon 973 446606.

Però això no és tot, per al dissabte dia 9 també s'han organitzat activitats tradicionals com la pujada amb els gegants per part de les autoritats a la missa del patró, les sardanes i com a novetat un ball vermut swing, amb la col·laboració de l'Associació Swing la Noguera, amenitzat per la Banda PixieDixie a la plaça del Mercadal. Així que us aconsellem que seguiu bé el programa ja que per al cap de setmana anterior i per les nit de festa major s'han organitzat actuacions per als més joves com e gran concert previst per al dia 2 de novembre, amb Love of Lesbian i CONCERT JOVE amb els grups Rehenes, DR. Prats , LA Tropical i DJ Luka Caro, al Pavelló Inpacsa.

Paeria de Balaguer
Plaça Mercadal, 1   -   25600 Balaguer (Lleida)   -   973 44 52 00   -   paeria@balaguer.cat