FESTES

Festes del Sant Crist - Festa Major


Festes del Sant Crist 2017

Cartell

ACTES MODIFICATS EN MOTIU DE LA VAGA

Diumenge, dia 5 de novembre:

9.00 h CONCURS DE PESCA de Festa Major als marges del riu Segre, organitzat per la Societat de Pescadors Esportius de Balaguer. En acabar, es farà el lliurament dels premis de trofeus de fi de temporada. Les inscripcions es poden realitzar al local social.

10.30 h XXXVII CURSA DEL SANT CRIST, organitzada pel Club Runner’s Balaguer. Circuit de 5 km, apte per a tothom, i de 10 km. Sortida i arribada al pavelló del Molí de l’Esquerrà. Inscripcions: www.runners.cat. Samarreta tècnica i bossa corredor per a tots els inscrits. Més informació: www.runners.cat

19.00 h CONCERT DE CANT LÍRIC « GERMANS PLA. CIUTAT DE BALAGUER » organitzat per l’Associació Grup d’Art 4 de Balaguer. Guanyadors del 8è concurs. Al Teatre Municipal. Donatiu : 5 euros.

 

Dimarts, dia 7 de novembre:

09.45 h tradicional OFRENA FLORAL de tots els nens i nenes de la ciutat. Trobada a la plaça del Mercadal  i recorregut fins al Santuari, acompanyats pels GEGANTS DE BALAGUER i la cercavila del GRUP LA CREMALLERA.

11.00 h BALLADA DE GEGANTS a l’esplanada del Sant Crist i actuació del grup d’animació infantil LA CREMALLERA, amb l’espectacle AL DESCOBERT.

 

Dimecres, dia 8 de novembre: (actes modificats en motiu de la vaga)

11.00 h CAMPIONAT LOCAL DE BITLLES CATALANES, organitzat per l’Associació de la Gent Gran de la Noguera, a les pistes de petanca del Molí de l’Esquerrà.

11.30 h FINAL DEL CAMPIONAT DE BILLAR A TRES BANDES, organitzat per l’Associació de la Gent Gran de la Noguera, al Casal d’Avis de Balaguer.

12.00 h REPIC GENERAL DE CAMPANES anunciant l’inici de la Festa Major.

17.00 h OFRENA FLORAL de la gent gran, organitzada per l’Associació de la Gent Gran de la Noguera, al Reial Santuari del Sant Crist. A les 16.,40 h sortirà el bus de la ciutat des de davant del Casal per acompanyar a qui ho desitgi fins al Santuari.

18.30 h BALL DE LA GENT GRAN amb l’ORQUESTRA  QUARTZ, al pavelló Inpacsa.

 

Dijous, dia 9 de novembre:

10.15 h SORTIDA des de l’ Ajuntament de la CORPORACIÓ MUNICIPAL cap al Santuari del Sant Crist per assistir a la MISSA SOLEMNE, acompanyats pels Macers, Gegants i Capgrossos i l’ORQUESTRA SELVATANA.

11.00 h SOLEMNE EUCARISTIA, presidida per Mons. Joan-Enric Vives, arquebisbe – bisbe diocesà, al Reial Santuari del Sant Crist.

Acabada la celebració eucarística, INAUGURACIÓ DE LES OBRES DE RESTAURACIÓ DE LA FAÇANA ROMÀNICA DE L’ESGLÉSIA D’ ALMATÀ.

12.30 h TROBADA AMB LES AUTORITATS I ELS GEGANTS DE BALAGUER a la plaça de Sant Salvador i recorregut fins a la plaça del Mercadal.

12.45 h VERMUT POPULAR DE FESTA MAJOR a la plaça del Mercadal, a càrrec de l’associació gastronòmica GASTROBAR.

12.50 h BALL DE L’HARPIA i posterior BALLADA DE GEGANTS I CAPGROSSOS a la plaça del Mercadal, acompanyats per  l’ORQUESTRA  SELVATANA.

13.15 h BALLADA DE 3 SARDANES (de 7 tirades)  i CONCERT VERMUT, amb la COBLA de l’ ORQUESTRA SELVATANA, a la plaça del Mercadal.

16.00 h  PAINTBALL PER ALS JOVES, al pati del col·legi Àngel Guimerà. Inscripcions per equips a joventut@balaguer.cat. Preu: 5 € per equip (equips de 4 persones).

17.30 h CONCERT DE FESTA MAJOR amb l’ ORQUESTRA SELVATANA, al pavelló Inpacsa.

18.00 h ESPECTACLE INFANTIL/ FAMILIAR amb l’obra 36 POLZADES de la COMPANYIA MISCEL·LÀNIA TEATRE, al Teatre Municipal. Entrada gratuïta limitada a l’aforament del Teatre. Durada: 1 hora. Edat recomanada a partir de 5 anys.

19.30 h BALL LLARG DE TARDA amb l’ORQUESTRA SELVATANA, al pavelló Inpacsa.

19.30 h INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ “FRANCESC BORRÀS: EL RETRAT DE LA MIRADA”, a la sala d’exposicions temporals del Museu de la Noguera, a càrrec del Sr Jordi Ignasi Vidal, alcalde de Balaguer. Oberta fins al dia 25 de febrer.Frances Canosa, pregoner

20.30 h PREGÓ DE FESTES a càrrec del balaguerí FRANCESC CANOSA I FARRAN, periodista, guionista i escriptor; llicenciat en periodisme i Doctor en Comunicació per la Facultat de Comunicació Blanquerna (Universitat Ramon Llull) on és professor.

En acabar, es farà el lliurament dels PREMIS ZIRYAB i la presentació de la nova JAZZ BAND de l’ ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA de Balaguer, a la sala d’actes de l’Ajuntament.

21.30 h FESTA LED PARTY amb ADRIÀ ORTEGA, amb repartiment de regals lluminosos. A continuació,  actuació dels DJ’S GENÍS ALARCÓN i  ÀLEX RICART a la carpa Jove.

23.00 h NIT JOVE amb el grup de versions THE PINK GOATS, THE REFERENTS i DJ LOKITO,  a la carpa Jove.

 

Divendres, dia 10 de novembre:

Des de les 11.00 h fins a les 14.00 h MATINAL INFANTIL, amb tallers educatius, jocs i sorpreses, amb la participació del CENTRE D’ESPLAI GASPAR DE PORTOLÀ i de la COLLA GEGANTERA I GRALLERA DE BALAGUER, que farà un taller per a confeccionar un punxó d’un gegantó, a la plaça del Mercadal. Xocolatada per als nens i nenes assistents. Edat recomanada de 3 a 12 anys.

D’11.00 h a 12.00 h TALLER DE BALL DE BASTONS amb els BASTONERS DEL CASAL PERE III DE BALAGUER, dins el marc de la Matinal Infantil. Edat recomanada de 3 a 12 anys. En cas de pluja, la matinal es traslladarà al casal Lapallavacara.

11.00 h REPRESENTACIÓ DE L ’ARRIBADA DEL SANT CRIST A BALAGUER, per part de les Gnes Clarisses de la ciutat. Seguidament s’oficiarà la missa, al Reial Santuari del Sant Crist.

13.00 h BALLADA DE SARDANES amb la COBLA de l’ORQUESTRA MONTGRINS, a la plaça del Mercadal.

17.00 h ANIMACIÓ INFANTIL amb la COMPANYIA ELIS ELIS i l’espectacle PELL DE GALLINA,  al pavelló del Molí de l’Esquerrà. Edat recomanada per a tots els públics.

17.30 h CONCERT DE FESTA MAJOR amb L’ORQUESTRA MONTGRINS, al pavelló Inpacsa.

19.30 h BALL LLARG DE TARDA amb l’ORQUESTRA  MONTGRINS, al pavelló Inpacsa.

19.30 h ACTE EN MOTIU DEL XXè ANIVERSARI DEL CONGRÈS DE CULTURA CATALANA A BALAGUER. Xerrada a càrrec de l’historiador LLUÍS DURAN,  a la sala d’actes de l’Ajuntament.

A continuació, RECITAL DE LA NOVA CANÇÓ A LA CANÇÓ CATALANA a càrrec de PERE CODÓ, RAMON SAULÓ acompanyats pel guitarrista JOAN ELOI VILA.

23.30 h II GRAN FESTA DELS 80’S LOVE MUSIC amb l’actuació en directe de REVIVAL ABBA TRIBUTE BAND  i posterior sessió disco fins a la matinada, amb els èxits més escoltats.  Amb sorpreses, repartiment d’obsequis, al pavelló Inpacsa.

00.00 h NIT DE VERSIONS amb els grups LA BANDA DEL COCHE ROJO, 7D ROCK I DJ’S PACO PIL & BRISA PLAY, a la carpa Jove.

 

Cartell Sopa de CabraDissabte, dia 11 de novembre:

9.00 h CAMPIONAT MIXT DE PETANCA, per als socis i convidats dels diferents casals i associacions de la província, a la pista de petanca del Molí de l’Esquerrà i esmorzar de germanor per als participants, organitzat per l’Associació de la Gent Gran de la Noguera.

9.30 h SI VOLS ESMORZAR BÉ,  VINE A BALAGUER! Tradicional esmorzar de germanor amb coca amb samfaina, cervesa i sucs de fruita, a la plaça del Mercadal.

9.30 h TORNEIG ESCOLAR D’ESCACS “MEMORIAL PIJUAN”, al casal Lapallavacara. Obert a tots els alumnes de les escoles de la ciutat i als jugadors del Club d’Escacs Balaguer, de 6 a 14 anys. Inscripcions a les mateixes escoles o al Club d’Escacs Balaguer.

12.15 h TROBADA D’AMICS DEL SWING I BALL, obert a tothom, al primer tram del passeig de l’Estació, al darrera l’estàtua d’En Gaspar de Portolà, organitzat per l’Associació Swing la Noguera.

12.30 h INAUGURACIÓ DE LA MOSTRA – EXPOSICIÓ DE BONSAIS, a càrrec del CLUB BONSAI BALAGUER, al vesti´bul de l’Ajuntament de Balaguer. Aquesta exposició podrà visitar-se els dies 11 i 12 de novembre. Horari de visites: d’11 h a 14 h i de 17 h a 20 h.

13.00 h LLIURAMENT DELS PREMIS de petanca, billar i bitlles catalanes, a les mateixes pistes de petanca del Molí de l’Esquerrà.

13.30 h LLIURAMENT DEL PREMI ENCARNACIÓ VILÀ I ESCODA i dels premis d’escacs “Memorial Pijuan”, a la sala d’actes de l’Ajuntament de Balaguer.

16.30 h SIMULTÀNIES D’ ESCACS amb un gran mestre Internacional, davant 25 escaquistes de la ciutat, organitzades pel Club d’ Escacs Balaguer, al vestíbul de l’ Ajuntament.

17.00 h ESPECTACLE DE MÀGIA FAMILIAR “TOTS FEM MÀGIA “ , amb el MAG XEMA, al pavelló del Molí de l’Esquerrà. Amb participació dels nens i nenes. Edat recomanada per a tots els públics.

17.30 h CONCERT DE FESTA MAJOR amb l’ORQUESTRA VENUS, al pavelló Inpacsa.

17.30 h CINEMA INFANTIL EN CATALÀ amb la projecció de la pel.lícula BALLERINA, al cinema Balaguer, a la sala d’actes de l’Ajuntament. Preu: 4,50 euros (petits i grans).

19.30 h BALL DE TARDA amb l’ORQUESTRA VENUS, al pavelló Inpacsa.

22.00 h TEATRE amb HOMES, LA COMÈDIA MUSICAL, amb ANNA BARRACHINA, AGNÈS BUSQUETS, MIREIA PORTAS, ALBA FLOREJACHS I GLÒRIA SIRVENT. Un muntatge de nova creació i autoria catalana signat per un tàndem prodigiós: Carol López i Sergi Belbel, al Teatre Municipal. Preus 25 € platea i 22 € amfiteatre. Durada 1 hora i 30 minuts.

22.15 h CINEMA amb la projecció de la pel·lícula  LA PELL FREDA, segons la novel-la de Sánchez Piñol, al cinema Balaguer, a la sala d’actes de l’ Ajuntament. Preu: 7 €.

23.30 h BALL DE NIT amb l’ ORQUESTRA VENUS, al pavelló Inpacsa.

00.00 h GRAN CONCERT amb SOPA DE CABRA .

A continuació , BANDA NEON i el DJ  JORDI BOSCH, a la carpa Jove.

 

Diumenge, dia 12 de novembre:

11.30 h BALLADA DE GEGANTS I CAPGROSSOS per la ciutat. Sortida de la plaça del Mercadal, amb la COLLA GEGANTERA I GRALLERA DE BALAGUER.  Arribada a la plaça dels comtes d’Urgell (plaça del Museu).

12.00 h 56è CONCURS DE COLLES SARDANISTES TROFEU CIUTAT DE BALAGUER, amb la COBLA DE L’ORQUESTRA MARAVELLA.S'hi disputa la gran final del campionat de Catalunya, a la plaça del Mercadal.

17.30 h CINEMA INFANTIL EN CATALÀ amb la projecció de la pel·lícula BALLERINA, al cinema Balaguer, a la sala d’actes de l’ Ajuntament.Preu: 4,50 euros (petits i grans).

17.30 h CONCERT DE FESTA MAJOR amb l’ORQUESTRA MARAVELLA, al pavelló Inpacsa.

19.30 h BALL LLARG FI DE FESTA amb l’ORQUESTRA MARAVELLA, al pavelló Inpacsa.

19.45 h CINEMA amb la projecció de la pel·lícula  LA PELL FREDA, segons la novel-la  de Sánchez Piñol, al cinema Balaguer, a la sala d’actes de l’Ajuntament. Preu entrada: 7 €.

21.00 h PIROMUSICAL DEL SANT CRIST, a càrrec de la Pirotècnica Tomàs. Un espectacle que retrà tribut a grans figures desaparegudes recentment del panorama musical, en tres blocs, com són:  Emerson, Lake and Palmer, Chuck Berry i  Petty, en el primer, Leonard Cohen,  Robert Miles i Georges Michael, en el segon, i els nostres grups catalans, Sopa de Cabra i Txarango, en el tercer bloc. El castell es dispararà des dels marges del riu Segre. Parc de la Transsegre.

 

Es recorda que les llotges estan reservades per als seus propietaris en tots els actes que es celebrin al pavelló Inpacsa, incloent-hi el ball de la Gent Gran.

Cal presentar l’acreditació corresponent, en cas que us la demanin.

Tots els actes al pavelló Inpacsa i a la carpa Jove són gratuïts.

L’organització es reserva el dret de modificar qualsevol dels actes programats per aquestes festes.

Durant els dies de la Festa Major podeu gaudir dels gegants i capgrossos que estaran al vestíbul de l’Ajuntament de Balaguer així com també de les tradicionals firetes instal.lades al darrera del pavelló Inpacsa.

També podreu visitar l’exposició de FOTOGRAFIA ANTOLÒGICA DE FOTOGRAFIA  de Josep M Estudillo, a la sala d’exposicions de l’Ajuntament de Balaguer.

Ajuntament de Balaguer
Plaça Mercadal, 1   -   25600 Balaguer (Lleida)   -   973 44 52 00   -   ajuntament@balaguer.cat