Festes del Sant Crist - Festa Major

Programació Festa Major 2020

Dies 6, 7, 8, 9 i 10 de novembre de 2020

Portada

DIJOUS 5 DE NOVEMBRE

EXPOSICIÓ D’ANTONI CAMARASA, artista multidisciplinari de Santa Linya, a la sala d’exposicions de la casa de la  Paeria de Balaguer. Podrà visitar-se fins al dia 21 de novembre. Ho organitza: associació Grup d’Art 4.

 

DIVENDRES 6 DE NOVEMBRE

11.00 h OFRENA FLORAL d’una representació dels escolars de la ciutat, acompanyats pels capgrossos “el padrí i la nena”.

11.15 h OFRENA FLORAL d’una representació del CF Balaguer.

11.30 h OFRENA FLORAL d’una representació de la Gent Gran.

Seran rebuts al santuari del Sant Crist, pel paer en cap de la ciutat, Jordi Ignasi Vidal.
 

Ball gegants i harpiaBall gegants i harpiaBall gegants i harpia

19.30 h EXPOSICIÓ “Josep Carner-Ribalta. El somni que perdura”, al Museu de la Noguera. L’exposició podrà visitar-se fins al dia 28 de febrer de 2021.

21.00 h PREGÓ DE FESTES EN LÍNIA a càrrec del Sr. GEORGE CARNER, diplomàtic i escriptor. Fou director de Cooperació Internacional amb l’agència USAID a diferents països. Actualment jubilat, fa de conferenciant en matèria de desenvolupament i cooperació internacional. Fill d’en Josep Carner- Ribalta, balaguerí,  escriptor, guionista i polític guardonat amb la creu de Sant Jordi al 1985.
Homenatge a Pepito Planes,“Xepis”, i agraïment a Frederic Letamendi per la seva contribució fent la il•lustració de la imatge de la festa d’enguany.
Tot seguit es farà el lliurament dels IX PREMIS ZIRYAB CIUTAT DE BALAGUER amb l’acompanyament musical de membres  de l’ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE BALAGUER que interpretaran les obres premiades de l’edició anterior.
Aquest acte es retransmetrà pel canal de Youtube de la Paeria de Balaguer.

 

DISSABTE 7 DE NOVEMBRE

11.00 h  33è TORNEIG ESCOLAR D’ESCACS MEMORIAL PIJUAN – FUNDACIÓ ESTEL. Aquest any a causa de la Covid-19 es farà EN LÍNIA mitjançant la plataforma Lichess  i estarà obert als jugadors de l'Escola d'Escacs del Club Escacs Balaguer i a escolars de la ciutat fins a categoria sub-16 (màxim nascuts 2004). Les inscripcions es faran per correu electrònic al Club Escacs Balaguer  i el lliurament de premis serà virtual . Posteriorment es faran arribar els trofeus als guanyadors.

13.00 h LLIURAMENT DEL PREMI ENCARNACIO VILÀ I ESCODA,  al despatx del paer en cap  de la casa de la Paeria de Balaguer. Acte tancat sense públic.

 

DILLUNS 9 DE NOVEMBRE

11.00 h SOLEMNE EUCARISTIA, presidida per monsenyor  Joan-Enric Vives, arquebisbe i bisbe diocesà, al Reial Santuari del Sant Crist.  Cabuda màxima d’un 30%.  La missa serà retransmesa també pel canal de youtube de la parròquia de Balaguer.

12.00 h ESPECTACLE INFANTIL ITINERANT amb la COMPANYIA MÉS TUMÀCAT  amb la FESTA SOBRE RODES especial COVID-19, per diferents barris de la ciutat. Sortida des del barri del Secà i recorregut pel barri del Firal, la plaça del Mercadal, l’avgda de Pere III, el pont Vell, el carrer del Pont, el pont Nou, l’avgda dels Països Catalans, el carrer d’Almatà, el carrer de Barcelona, plaça de la Sardana, el carrer del doctor Fleming, el carrer del Pare Sanahuja, el carrer Noguera Pallaresa, el carrer d’Urgell, el carrer de Sant Lluís, el passeig de l’Estació i arribada a l’estació de trens. Durada aproximada del recorregut: 2 hores.
Es prega  als nens i nenes que surtin als balcons per veure’ls.
 

Cartell - Festa sobre rodes

 

 

 

19.00 h PRESENTACIÓ DEL LLIBRE EN LÍNIA El campanar abandonat. Memòries d’un escriptor exiliat de Josep Carner-Ribalta.  Aquest acte es retransmetrà pel canal de youtube de la Paeria de Balaguer .

20.30 h ESPECTACLE DE FOCS ARTIFICIALS DEL SANT CRIST, a càrrec de la Pirotècnica Tomàs. Enguany es dispararan des de davant l’església de Santa Maria per aconseguir més visió des de diferents parts de la ciutat i així es GAUDEIXIN DES DELS BALCONS. ES PODRÀ ESCOLTAR L’ ÀUDIO DE LA MÚSICA PER RÀDIO BALAGUER .
 

 

Malauradament, enguany no hi haurà les tradicionals firetes atès a la pandèmia.

 

*Tots els actes podran sofrir modificacions per part de l’organització si la situació del moment ho aconsella.


NOMÉS HO ACONSEGUIREM AMB L’ESFORÇ DE TOTES I TOTS.