Festes del Sant Crist - Festa Major

Salutació Festa Major 2021

Jordi Ignasi Vidal - Paer en Cap 2021Benvolguts balaguerins,
Benvolgudes balaguerines,

La Festa Major d’enguany probablement serà una de les més esperades dels darrers anys. Després de la interrupció de l’any passat deguda a la pandèmia, la gent tenim ganes de retrobar aquella vida que vam deixar sobtadament a mig març del 2020. Probablement res no serà ben bé igual, la pandèmia ha causat morts, malalts crònics, problemes de salut mental, crisi econòmica i social, i fins i tot canvis en la percepció que tenim d’alguns problemes globals com la crisi climàtica.

Si en alguna cosa podem estar d’acord és que ens hem adonat de la necessitat que tenim els uns dels altres, d’aquesta manera de ser mediterrània, tot i que en el nostre cas amb tocs continentals, de compartir vermuts, dinars, sopars, esmorzars, festes... en definitiva de vida social.

Per això d’ençà que s’han anat flexibilitzant mesures hem anat observant com la gent reprenem aquesta forma de viure, ja sigui anant al festival Llavors, a l’Harpia, a la caminada pel càncer, al  Forma, al Posa’t la gorra o les diferents activitats esportives o culturals que s’han anat realitzant.

Enguany, per tant, podrem gaudir de concerts, teatre, cercaviles, exposicions, firetes, paradetes, sardanes, espectacles infantils i tota la resta d’activitats que es feien anteriorment. I les gaudirem com segurament feia temps que no les gaudíem, amb molta il·lusió i ganes de passar-ho bé, de compartir aquest benestar individual per aconseguir una catarsi col•lectiva. Després de tantes i necessàries restriccions ja ens toca i en tenim ganes.

Per altra banda, enguany som la Ciutat del Bàsquet Català i la ciutat s’ha omplert de bàsquet gràcies a la col•laboració de tots els balaguerins i balaguerines pels quals el bàsquet és més que un esport. Amb partits de tots els nivells i categories com les seleccions nacionals de Catalunya i Angola, homenatges com el del Saba o del Kobe, i el mateix pregó, que hem volgut que el faci Xavier Sánchez Bernat com a balaguerí que ha jugat al més alt nivell basquetbolístic.

També s’ha celebrat el centenari de l’Orfeó balaguerí, amb presentació d’un llibre escrit pel Josep Vallverdú i il•lustrat per la Pilarín Bayés. Evidentment aniran venint altres actes pel centenari, que ara no desvetllaré, però de ben segur que també deixarà una petjada a la ciutat.

Per acabar, només desitjar-vos que aquesta represa sigui definitiva i que també sigui econòmica, i que la salut i el benestar ens acompanyin.

Llarga vida a l’Orfeó!
Llarga vida al bàsquet!
I bona Festa Major!

 

Jordi Ignasi Vidal i Giné
Paer en cap