Aquest lloc web fa servir cookies pròpies per millorar l′experiència de navegació. En continuar la navegació entenem que s′accepta la nostra política de cookies D′acord

CULTURA

PersonatgesAntoni Ollé Pinell (1897 – 1981)

Antoni Ollé

Antoni Ollé Pinell va ser un gravador, pintor i fotògraf català. Arrelat familiarment a Balaguer (on té dedicada una plaça amb el seu nom), va entrar al món de les arts del llibre de la mà del bibliòfil i editor Ramon Miquel i Planas. La seva tasca més constant va ser la de fotògraf de galeria, però la seva activi...    [ llegir més ]TON CAMARASA (1923 - 2006)

Obres de Ton Camarasa

En Ton Camarasa, fill d’un gran mestre en la construcció de carruatges, neix el març de 1923 en el si d’una família amb una llarga tradició en l’ofici de la fabricació d’eines de fusta per  al camp i com a carreters.  Comença a treballar amb 14 anys, a l’empresa familiar, iniciant-se en el camp del treball de la f...    [ llegir més ]LLUIS MUIXÍ - Mestre Pastisser.

Obres de Lluis Muixí

Lluís Muixí, natural de Balaguer. El seu pare ja es dedicava a la pastisseria i ell va seguir les mateixes petjades. Tota una generació dedicada als pastissos. Popularment conegut per les figures de xocolata que ha anat elaborant des de fan més de  25 anys. La seva primera obra fou Mario Moreno ”Cantinflas”. Han seguit figures del mó...    [ llegir més ]FREDERIC LETAMENDI I OLLÉ ( LETA)

Foto Frederic Letamendi

1932. Arquitecte Tècnic de professió i dibuixant autodidacta per vocació.  Ha concebut una obra de traç clar i segur, de colors escaients i de temàtica costumista, que capta amb els detalls més íntims i ens evoca amb humor, ironia i amb certa nostàlgia escenes del passat, uns matisos del present i petites pinzellades de futur, so...    [ llegir més ]FRANCESC BORRAS (1891 – 1968)

Pintura Francesc Borràs

En Francesc Borràs i Farràs neix el 27 de març de 1891 a la plaça de Sant Salvador , de la ciutat.  De ben petit li agradava el dibuix i els seus pares van decidir que desenvolupés la carrera artística , però en aquella època la ciutat de Lleida no gaudia d’un estructura que li permetés posteriorment dedicar-s’...    [ llegir més ]

Ajuntament de Balaguer
Plaça Mercadal, 1   -   25600 Balaguer (Lleida)   -   973 44 52 00   -   ajuntament@balaguer.cat