Personatges

LLUIS MUIXÍ - Mestre Pastisser

Lluís Muixí, natural de Balaguer. El seu pare ja es dedicava a la pastisseria i ell va seguir les mateixes petjades. Tota una generació dedicada als pastissos.

Popularment conegut per les figures de xocolata que ha anat elaborant des de fan més de  25 anys.

La seva primera obra fou Mario Moreno ”Cantinflas”. Han seguit figures del món de l’espectacle, com els pallassos de la tele, (Gaby, Fofo, Miliki....), Kiko Ledgard o Lloll Bertran. Personatges històrics com, el Papa Joan Pau II i del món de l’ esport, com Johan Cruyff, Arantxa Sanchez Vicario, Miguel Indurain o Quini, que han vingut a més a més, a veure les obres d’art personalment. Entre molts i molts altres.

Obres de Lluis MuixObres de Lluis Muix

Lluís Muixí sempre ha seguit una línia d’actuació molt marcada, ha buscat representar el personatge de l’any, allunyant-se de tendències polítiques o missatges personals tot i que darrerament  ha plasmat el president del Govern, Rodriguez Zapatero i la Duquesa d’Alba per la simpatia d’aquests personatges.

Ha rebut molts guardons que li han donat el prestigi del qual actualment en gaudeix. Dos primers premis europeus i varies medalles d’or són alguns dels més destacats. Un d’ells aconseguit amb la famosa figura d’en Dalí.

Aquestes figures es lliuren, posteriorment, a
centres benèfics.  

Obres de Lluis MuixObres de Lluis Muix

El pastisser més conegut d’aquestes terres te un museu, a la mateixa pastisseria, on exhibeix algunes de les obres més emblemàtiques i ha estat visitat per personatges de la magnitud de l’arquitecte Subirats.

Un dels darrers encàrrecs que ha rebut Muixí ha estat pel museu de Rute a Córboba. Ha elaborat els edificis més emblemàtics d’ Andalusia, tots ells fets en xocolata, com la Giralda, la Mezquita de Córdoba, el Patio de los Leones, el Cristo de los Faroles i la Virgen del Rocío, entre els més coneguts.

El nom de Lluís Muixí s’ha convertit en un referent en el món de la pastisseria i concretament en l’elaboració de figures de xocolata. És, per tant, un orgull per la ciutat de Balaguer gaudir d’un artista d’aquesta magnitud. 

Obres de Lluis MuixObres de Lluis Muix