Balaguer Capital de la Sardana 2022

Certamen de composició per tal d’escollir la sardana que portarà el títol Balaguer Capital de la Sardana 2022


La Paeria de Balaguer i l’Associació Balaguer Capital de la Sardana 2022 organitzen un certamen de composició de sardanes per tal d’escollir la sardana que portarà el títol Balaguer Capital de la Sardana 2022.

Les raons de dur a terme aquesta modalitat de concurs són diverses, les quals van des de l’originalitat, a l’afany de descobrir nous talents i, fins i tot, a voler donar un protagonisme al públic que assistirà a la vetllada, en la qual es donarà a conèixer l’obra guanyadora. La data triada serà el 6 de gener de 2022, en el decurs del tradicional Concerts de Reis i que se celebra, cada any, al Teatre Municipal de Balaguer.

Abans, però, des d’avui, dia 6 d’agost, s’obre el termini per a la presentació de sardanes que finalitzarà el propvinent 29 d’octubre. Serà a partir de llavors que un jurat, integrat per persones vinculades al món de la sardana i de reconeguda qualificació musical i/o artística, es reunirà per valorar el compliment de les bases dels originals i seleccionar les tres sardanes finalistes.

Aquestes tres composicions seran interpretades, per ordre de rigorós registre, per una cobla a determinar, en el tradicional Concert de Reis, esmentat anteriorment. El jurat determinarà, llavors, la sardana guanyadora i el públic assistent atorgarà, també, un premi. A més de les sardanes finalistes, els assistents es podran delectar amb una mostra de sardanes d’autors o de temes balaguerins. El veredicte del jurat i el del públic, així com la identitat dels autors, es donarà a conèixer en finalitzar el concert.

El premi a la sardana guanyadora, a més de portar el nom de Balaguer Capital de la Sardana 2022 tindrà una dotació econòmica de 1.200 euros, la de les altres dues finalistes, serà de 300 euros i l’elegida pel públic, de 200 euros.

Les bases del concurs es poden consultar a la pàgina web de la Paeria de Balaguer.

La comissió de música de l’Associació Balaguer Capital de la Sardana 2022