PREMIATSMaria del Mar Bonet


La Mediterrània ha estat sempre el punt de referència de la seva vida personal i artística. La considera la seva font d’inspiració. Ha treballat de molt a prop la música i el folklore de les Illes Balears i, a partir d’aquí, ha creat les seves pròpies cançons cercant alhora, tot el que uneix en el camp de les arrels populars els diferents pobles de la ribera mediterrània, el nord d’Àfrica, Itàlia, Grècia, Turquia…on hi ha cantat habitualment durant els més de cinquanta anys de trajectòria artística.

Ha cantat i compartit escenaris amb figures de primera divisió d’arreu del món.. Ha enregistrat una quarantena de discs i , la poesía que ha musicat de molts autors dels Països Catalans sempre l’ha acompanyada als escenaris. Ha actuat regularment en tots els continents. Premiada en múltiple ocasions durant la seva llarga trajectòria, l’any 2015 fou investida Doctora Honoris Causa per la Universitat de les Illes Balears i el 2018 és guardonada amb el PREMIO INTERNACIONAL MIGUEL MATAMOROS que concedeix anualment l’UNEAC (Unió d’Artistes i Escriptors de Cuba, arràn de l’edició del fins ara darrer disc ULTRAMAR (Picap, 2018).

La seva música es balla cada una de les trescentes seixanta-cinc nits de l’any a diferents teatres del món, des que Nacho Duato coreografià les seves cançons a mitjans de la dècada dels vuitanta.

La seva discografía, així com el seu gust per la bellesa i la poesia es impecable i, compta amb el privilegi que nomès tenen alguns de saltar de dècada en década sabent-se igual d’estimada i respectada.

D’entre els centenars i centenars de concerts en destaquen les incontables vetllades arreu dels Països Catalanas, les gires a les dues costes nordamericanes i al Japó, les temporades a l’Olympia de París, el concert ‘El cor del temps’ al Palau Sant Jordi de Barcelona, els més de 25 anys cantant les nits d’estiu a la Plaça del Rei a Barcelona i, darrerament, la gira d’aniversari que l’ha fet tornar a l’Òpera del Caire a Egipte, al Teatre del Partenóa Atenes, aTunis o al Teatro Martí de L’Havana i al Liceu de Barcelona.
Info K


Des de fa més de 19 anys, l'InfoK explica l'actualitat als més petits. Notícies relacionades amb els conflictes internacionals, la ciència, la política, les qüestions socials, la cultura, el medi ambient o l'economia, entre d'altres. Qualsevol notícia que es tracti en un informatiu d'adults convencional és susceptible de ser explicada a l'InfoK. Això sí, afegint-hi sempre el context històric, científic o geogràfic que faci qualsevol d'aquests esdeveniments molt més comprensible, tan per al públic infantil com per al públic adult en general. El llenguatge utilitzat és clar, en cap cas simple, i les imatges que il·lustren les diferents notícies son seleccionades escrupolosament perquè siguin adequades per a totes les edats. Aquest informatiu te una durada de 15 minuts i s'emet, de dilluns a dijous, pel Canal Super3. Inicialment va dirigit a nenes i nens d'entre 8 i 12 anys, tot i que la franja d'edat s'amplia cada vegada més.

Una altra característica d'aquest informatiu és que dona veu, sistemàticament i en gairebé tots els temes tractats, als nens i nenes, per tal que puguin opinar, participar i involucrar-se en el que passa al seu entorn.

Al llarg d'aquests 19 anys, l'InfoK també ha realitzat alguns programes especials per tractar temes en profunditat. El canvi climàtic, les persones refugiades, l'assetjament escolar, el dia de la dona, els atemptats de Barcelona i Cambrils, l'1 d'octubre, el nou coronavirus, els mars i oceans, la setmana del Llibre en Català, lús dels mòbils, la menstruació, diversos personatges destacats de la cultura o la ciència o els Menors Estrangers no Acompanyats han estat algunes de les temàtiques tractades. L'InfoK diari és un programa que s'utilitza sovint a les escoles com a material pedagògic. I en el cas dels especials, aquest ús es multiplica.

Tot plegat ha fet que aquest any l'InfoK hagi batut rècords de participació i visualització en entorns digitals. Convertint-se en un dels programes amb més usuaris únics de tota la televisió catalana.