Fira Q Balaguer

Salutació del Paer en cap Fira Q 2021

L’any 2020 serà recordat per moltes coses, sobretot per l’aparició de la pandèmia que ens va capgirar les vides i les prioritats i ens va situar com a societat davant d’un mirall incòmode. A més, serà un any estrany; quan calcularem les edicions de qualsevol fira o festa anual, ens trobarem amb una discontinuïtat, la de l’any 2020.

L’any passat la previsió inicial era que, d’una manera o altra, es podria tirar endavant la Fira Q presencialment encara que amb limitacions i restriccions. A mesura que s’apropava la data, tothom tenia ja coll avall que no seria possible fer-la i, en aquells moments, era difícil de trobar una alternativa a la Fira que tants d’èxits i repercussió havia donat a la ciutat. Però aquests mesos de pandèmia també han servit per a reflexionar sobre les maneres de fer en molts camps i el de les fires no ha estat una excepció. Per això, aquests mesos han servit perquè l’equip que organitza la Fira, encapçalat per la Mari Pau, l’Ester i l’Antonieta, hagi proposat una fira telemàtica amb un dinamisme d’accions i una qualitat de presentacions que fan que, segurament, serà un camí que seguiran altres fires. A més, probablement, les fires posteriors integraran parcialment algunes de les propostes que es donaran a conèixer en aquesta edició.

La promoció econòmica i comercial de la ciutat s’ha d’adaptar als nous temps i als nous requeriments que els consumidors demanem. En aquesta transformació, el sector comercial podrà comptar amb l'ajut i l’acompanyament de la Paeria. Durant aquest any, per exemple, ja s’ha vist com el directori d’empreses i autònoms ha continuat creixent, com s’ha implementat la plataforma per demanar menjar a domicili, com el Troba-ho a Balaguer ha estat una iniciativa d’èxit, i més que n’estem preparant...

Per tant, com serà la Fira Q 2021? Doncs una fira telemàtica amb els trets característics de la Fira Q presencial, en definitiva innovadora i viva, on hi passen coses (desfilades, presentacions, ofertes, concursos de cuina...).El consell és clar: la setmana de la Fira de Balaguer entreu a la web www.firaq.cat i seguiu els esdeveniments des de l’ordinador, l’smart-TV, la tauleta o el mòbil. Trobareu una mostra de la potència econòmica i comercial de la ciutat i un incentiu per continuar comprant als seus comerços i utilitzant els seus serveis. Per la qualitat i el preu, evidentment, però també pel contacte personal i per l’efecte multiplicador a nivell econòmic dels euros que invertirem en compres de proximitat.

Bona Fira a tothom!

Jordi Ignasi Vidal i Giné