Firauto 2019 la fira del vehicle d'ocasió

XVIII edició

Dies: dissabte 19 i diumenge 20 d'octubre de 2019

Horari: de 10.00h a 20.00h

Lloc: Pavelló Inpacsa.

La fira del vehicle de segona mà i serveis, que enguany arriba a la seva XXVIII ena edició,
convertint-se en una fira totalment consolidada i esperada pel mateix sector.

 

Cartell     Expositors

 

La ciutat de Balaguer acollirà una nova edició de Firauto, la Fira del vehicle de segona mà i complements, els propers dies 19 i 20 d’octubre, al pavelló Inpacsa de la ciutat, arribant ja a la 28a edició.

És una fira que gaudeix de molta salut ja que és molt esperada tant per als expositors que any rera any hi participen com per als visitants que hi assisteixen.

Els concessionaris esperen aquestes fires que, de fet, són més pràctiques que vistoses precisament perquè poden exposar els seus producte exclusius i facilita la compra al visitant ja que no s’ha de desplaçar de concessionari a concessionari.

L’horari de la fira serà tant dissabte com diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 16.00 h a 20.00h.

L’acte inaugural tindrà lloc el dissabte a les 11.00 h i serà presidit pel Sr. Carles Gibert Bernaus, Diputat i Vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.

Una Fira pionera a les terres de Lleida on uns 22 expositors presentaran vehicles, tots ells supervisats i revisats, amb un gran ventall d’opcions, des de les més econòmiques, que podreu trobar al Mercat de la Ganga, fins a les més sofisticades, per a públics més exigents i/o amants del motor. Tots ells sota la Q de la qualitat com a segell de la Fira.

També hi haurà representats altres sectors, com són els remolcs i la maquinària industrial, el complements per als automòbils, l’àudio i també la retolació de vehicles.

Serà un any on hi haurà una gran varietat per escollir ja que el pavelló estarà ple de gom a gom a l’igual que l’esplanada exterior de davant del mateix.

El parc de vehicles d’ocasió és cada cop més ampli ja que també es poden trobar vehicles de gerència i amb molts pocs quilòmetres, fet que li dóna a la mateixa fira un nou valor afegit.

Com ja és habitual en aquesta fira, al lateral del pavelló hi haurà el Mercat de la Ganga on els mateixos expositors poden exposar vehicles més econòmics, de fet no poden superar els 6.000 €, deixant els de més valor per a la seva exposició personal.

El fet que el visitant pugui veure més de 220 vehicles en una sola exposició facilita la compra i dona més opció a elegir entre totes els productes presentats, ja que a diferència del vehicle nou que es pot comprar fàcilment per internet o altres canals, el vehicle d’ocasió és propi, aquell que es presenta amb les característiques concretes i particulars i difícilment se’n troba un altre igual.

Dins el marc de la Fira hi tindrà lloc activitats paral•leles per tal d’atraure a diferents sectors de públic i distreure els més petits mentre els pares poden visitar més tranquils la Fira.

Per als petits, s’instal•larà novament al darrera del pavelló un circuit inflable de 10 m x 15 m amb quatre vehicles elèctrics per tal d’anar conscienciant del futur que te aquest sistema, per a nens i nenes d’edats compreses entre 6 i 13 anys de forma totalment gratuïta. I romandrà obert en el mateix horari de la Fira.

També, com ja és tradicional en aquesta Fira i gràcies a la col•laboració del Club Slot Balaguer, s’instal•larà un circuit gegant d ’slot (vehicles teledirigits) perquè tots els nens i nenes que ho desitgin puguin jugar-hi, organitzat pel Club Slot Balaguer, al vestíbul del pavelló.

L’organització de Fires de Balaguer creu que és molt important dotar de continguts didàctics les fires que es celebren a la ciutat i en aquest monogràfic es té molt present la necessitat d’advertir a la població dels perills de conduir sota els efectes de l’alcohol o altres substàncies que poden desestabilitzar la persona.

Quan es parla d’aquest tema la població més vulnerable sempre és la jove però enguany l’exposició que es durà dins el marc de Firauto anomenada “Entre nosaltres” és un programa universal de prevenció comunitària i de reducció de riscos del consum de drogues, dirigida també a la població adulta, ja que sembla ser que aquest sector de públic no és vulnerable.

Aquesta exposició permet reflexionar sobre l’ús de drogues al voltant de situacions molt quotidianes, com ara l’excés de confiança o l’automedicació entre altres. És una alerta ja que hi ha gent que pensa que tots els joves prenen drogues, però... ni tota la gent jove pren drogues, ni tota la gent que pren drogues és jove! Cal tenim molt en compte que l’alcohol afecta la capacitat per conduir amb seguretat, ja que sota els seus efectes disminueixen l’atenció i els reflexes, es calculen malament les distàncies i la velocitat, augmenta el cansament, es tenen menys en compte els riscos, la conducció es fa més agressiva, i el risc d’accident es multiplica.

Aquesta exposició podrà visitar -se al vestíbul del pavelló durant els dos dies de la fira.